5.11.07

back to the future

De toekomst ligt in het verleden. Want in het verleden was alles beter, toch ? Een tijd waar de mensen die gooiden met 'onthaasten' werden gezien als halve garens die waarschijnlijk zelfs niet eens wisten wat werken was; nu gaat zelfs het onthaasten te snel.

Waarom is het statiegeld niet verplicht op alle flessen. In het weekend werd er een vergelijkende test gedaan tussen kraantjeswater en flessenwater, een o-zo populaire groen geheiligde polemiek vandaag de dag. "U drinkt toch ook van de kraan ?". Uit de vergelijking bleek flessenwater het meest vervuilende te zijn, meer dan PET en uiteraard meer dan kraantjeswater. Nu kan ik aannemen dat sommige mineraalwaters uit hetzelfde grondwater worden getrokken als sommige leidingwaters (bij het nederlandse voorbeeld stonden beide 'fabriekjes' op neem een kilometertje van mekaar) en dat dat dus goedkoper en groener kan zijn. Maar hoe kan een duurzame glazen fles de ene keer de ecoprijs winnen en de andere keer vele malen meer vervuilend zijn ? Is dat misschien omdat we met z'n allen die zware bakken vervoeren, om ze leeg te maken en dan in vele gevallen in gekleurde bollen stuksmijten zodat iemand anders die zware bollen weer kan komen leegmaken, vervoeren naar nog iemand anders die ze dan weer kan heelmaken ? Hoe kan glas dat je schoonmaakt/spoelt nu vervuilender zijn dan plastiek dat je weer moet smelten en verwerken ?

Carlo Leifert, de coördinator van het Europees onderzoek naar biologische groenten, deelt graag mee dat het onderzoek heeft uitgewezen dat groenten die niet chemisch werden 'verzorgd' niet alleen gezonder waren, maar heel veel gezonder.
Organisch geteelde groenten en fruit bevatten veel meer goede
ingrediënten dan bespoten exemplaren. Zoals veertig procent meer
antioxidanten en die stoffen zijn een belangrijk verdedigingsmechanisme
tegen dodelijke aandoeningen als kanker en hartziekten.
Af en toe een open deur intrappen, het moet kunnen. Duh!

Boekenbeurzen zijn leuk, maar niet als je in tropische temperaturen door de zalen moet schuifelen. Een leuk souveniertje heb ik er wel aan overgehouden.
Tijdens ons bongo-kado-ontbijt dat we met de boekenbeurs hebben gecombineerd, lazen we één van de boeken die op de lange (gemeenschappelijke) ontbijttafel lagen en vielen we van de ene verbazing in de andere. "Het mysterie van je geboortedag". Karakterbeschrijvingen voor elke dag van het jaar, analyses op basis van de personologie een combinatie van psychologie, geschiedenis en astrologie; hocus-pocus 'written all over it'. 22 juli, de dag van de beroepsschommelingen. Wie deze dag leest en de overeenkomst niet ziet is stekeblind. Dus de boekenbeurs werd een dag met een missie. Mission completed. Wie wil weten of zijn persoonlijkheid klopt met de dag waarop hij geboren is (of zoals het dus zou moeten zijn volgens 'De Boek') komt maar eens een biologisch tomatensoepke drinken, hij ligt op salontafel. Ik heb er alleszins gemoedsrust door gevonden ;-)

No comments: