<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9217246699640755458\x26blogName\x3dtuinieren+in+tuin+en+moestuin+-+grow+...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://the666bbq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://the666bbq.blogspot.com/\x26vt\x3d-8781165311569762479', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
,
blog homepagina

daar is de lente

en hoe, met dagtemperaturen waarmee ik in de gemiddelde dagtemperatuur al tevreden zou zijn al wil de nacht wel nog wat aan de koude kant blijven, getuige de ramen van onze wagen.
In elk geval is het gras al een tweede keer gereden. De eerste keer gras afgevoerd over de strook rabarber en rond het kleinfruit als mulch, tweede keer het gras weer een paar centimeters korter gemulchd, nog een paar keer en het gras is voldoende kort om het al een eerste keer te kammen en te kalken, zodat ik een maand later wat kan mesten en bijzaaien. Mesten gebeurd ten hoogste op halve dosis, aangezien ik toch het ganse jaar mulch en de grond dus niet dusdanig uitput - en ik wil natuurlijk ook niet als een slaaf van het gazon om de twee dagen het gras maaien dus trop is teveel;

trop is teveel dat dacht ik ook toen ik eergisteren mijn kweekkast opende - ik was mijn meloenen twee dagen uit het oog verloren en ze stonden zo hoog als de kast zelf. De kiemkracht van het zaad dat ik in Amerika via ebay heb gekocht is dus meer dan voldoende. Ik heb onlangs op ebay trouwens een enorme collectie zaden gekocht die op het randje van de 'vervaldatum' die de leverancier garandeert waren (dat ze bijna vervallen zijn merkte ik pas toen ik ze ontving - had ik wel kunnen verwachten maar toch). Tot nu toe ondervind ik nog geen echte problemen met het kiemen moet ik zeggen, en in de meeste zakjes zitten zoals gebruikelijk toch veel te veel zaden dus met wat meer zaad kom je nog aan die paar goede exemplaren die je nodig hebt. Trouwens experten slagen erin om zaden uit lang vervlogen tijden weer in gang te zetten (daar zijn die dingetjes uiteraard ook voor gemaakt uiteindelijk) dus waarom zou de liefhebber er dan niet in slagen om onder de juiste omstandigheden wat ouder zaad te laten vertrekken. Ik heb onlangs zaden van de paradijsvogel gekregen, vers zaad en daar kijk ik ook aan tegen een kiemduur van 1 to 6 maand - het mag al eens spannend zijn in de moestuin...

Zaad kopen hoeft dus niet zo duur te zijn. Er zijn trouwens genoeg amateurs op het internet die zeer goedkoop eigen gewonnen zaden verkopen of ruilen. Je bent misschien niet altijd zeker dat het zaad effectief dezelfde plant zal brengen als de moederplant waarvan ze gewonnen zijn maar dat er af en toe eens een radijsje tussen zit dat niet op de foto trekt kan toch geen kwaad - smaken doen ze toch.