20.7.12

wist ik ook nog niet ...

selder_in_bloei ... en dat te weten moeten komen in de kindvriendelijke 'Les Jardins de la paix' ... maar het zijn daar dan ook allemaal Bitchen daar in Bitche dus je kan het hen niet kwalijk nemen (al noemen de locals zichzelf liever Bitcheois(e)). Ik was bijna zo geschokt als het Duitse pestjongetje dat ik in mijn beste oorlogsfilmduits verzocht om de feƫerieke handbediende draaimolen in die mooie tuin toch maar even te laten stilvallen ... "Lass die Kinder Absteigen", zoiets, maar dan met een denkbeeldige zijmeet en een gevaarlijk raspende stem - ik had het nog maar in vier talen en minstens zoveel lichaamstaal gesmeekt).
Urbanus zijne "mijne selder staat in bloei" wordt zo ook weer wat plastischer. Al moet bram voorlopig toch nog altijd harder lachen met 'als de jongens dan liggen te slapen, ontploffen in hun bed de konijnen' (wat rijmt op 't is allemaal de schuld van de maan (tsss) die schijnt doorheen de gordijnen'); "da kan toch nie papa..." ... hij weet nog niks, de gelukzak. Maar kom, we wijken af.

Stilte op de blog zou je denken maar de vrije momenten tussen de regenbuien, het musiceren met en zonder de mannekes, de snoep-, tuin-, studie-, plezier- en anderssoortige reizen, de enzovoortenzoverdere verplichtingen,... ze worden nog schaarser dan anders en bijgevolg geprioretiseerd zoals dat heet, want er moet (mag) ook nog gewerkt worden in de tuin. Geluk bij dat ongeluk dat de (moest)tuin niet uit lijkt op spurten, eerder sputteren. We kunnen wel voldoende eten van de tuin (tuinbonen, erwten, courgetten, uien, look, aardappelen, ...) maar het beste seizoen zou ik het toch niet noemen.

Ik kan me bv. niet herinneren dat ik 42 groene tomatenrassen heb gezet en ik moet toch wat vaker op ronde door de serre voor 'ongewenste zieke bladeren' dan anders, maar dat wisten de aardappelen me een tijdje geleden al te voorspellen. Te nat, te koud, te donker, 't is allemaal nogal iet ...
en ginder ? nog iet da'k moet weten ??
"Ge moet spuiten manneke, want dedie die zeggen da ze nie spuiten, die spuiten 's nachts" ...
Yeah right, alsof ik dan niks anders te doen heb.

4 comments:

bart said...

's nachts zijt ge bezig met dat ontploft konijn, tiens!

Koen, Els, Ellen en Simon said...

Zwijgt me van de tomaten dit jaar! Vorige jaar was al triestig maar dit jaar is 't nog erger.
Veel ziek loof en geen vruchten.

bart said...

En nu kan ik geen badeend meer zien, of ik krijg foute gedachten. BEDANKT, MENEER!

the666bbq said...

het kan nog erger met de Sesamstraat classic "Rubber Ducky" (vervang 'Rubber Ducky' door 'My Little Pony') ... "Bert Bert er zit een banaan in je oor", "dat is geen banaan Ernie, dat is jouw Little Pony, viespeuk"

ajb btw ;-)