28.5.08

Vies vuil vliegebeest

Eergisteren zag ik het vrouwtje een straffe regendans doen maar het was er eentje waarmee je gerust een onweer kan bestellen. Een groot beest, ergens in haar haar of zo ... nergens iets te zien maar het duurde niet lang of Lorre, (vliegende) insecten 'connaisseur' stond er al boven te niezen. Een voorzichtige trap immobiliseerde het grote, nooit geziene en dus onbekende (en daardoor terecht onbeminde) beest. Een kwartiertje googlen leerde al gauw dat het om een ichneumon ging en dat er wel een aardig staartje hing aan dit beestje met de lange staart. Darwin, die van de evolutietheorie, zag het niet zo zitten met de benevole God (die van de creatietheorie) die de natuur zo mooi en zo perfect zou gemaakt hebben en twee van zijn favoriete voorbeelden uit de natuur om aan te tonen dat God er niet kon achterzitten of anders zijn werk toch niet helemaal perfect deed waren : de kat die een beetje sadistisch met de muis speelt 'om het spel' en niet om den brode, en de ichneumon die zijn eitjes in rupsen legt zodat zijn kleine ichneumonnekes die rups later van binnenuit kunnen opeten. Er bestaan nog parasieten maar deze vond Darwin toch bijzonder genoeg om te brief te stellen. Waarom vind ik toch altijd weer alternatieven voor studeren... (geen eigen foto btw, daarvoor was het beestje niet meer voldoende representatief - lees: te plat)

vliegebeest

Ook al eens even langs de douane gelopen om het invoeren van de Vespa zo vlot mogelijk te laten verlopen. De douane op de Philipssite regelt dit soort dingetjes niet blijkbaar maar de collega's op 'den Entrepot' aan de vaartkom wel. Een leuk oud kantoor waar de vriendelijke ambtenaar me klaar en duidelijk uitlegde wat er me te doen stond. Vanaf volgende week veranderen er een aantal dingen in de procedure [oink] maar voor mij zou er niets veranderen. De eerste stap in het lijdzame proces om de oldtimer in te schrijven lijkt verbazend simpel, hopelijk heeft de verkoper alle juiste documenten bij.

1 comment:

Anonymous said...

dergelijke sluipwespjes zijn mietjes als het er op aankomt. Lees maar eens wat de emerald cockroach wasp uitsteekt met zijn slachtoffer