8.5.08

Always have a backup plan...

in het land van de éénoogstekken is de kweker blindAltijd wat plantjes extra voorzien : eentje voor jezelf, eentje 'gewoon' als reserve, eentje voor het klungelen (vergeten water geven, gebeurlijke accidenten,...), eentje voor de beestjes (slakken op kop), eentje voor het weer (de vries), ... In de serre was er al (weer) een klein slagveldje te zien, net zoals vorig jaar met een voorkeur voor de pepers. Bij de tomaten begonnen bij whipper snapper en tiny tim, die pal in het midden van de mand stonden. Er zijn er nog genoeg maar ik moet wel opletten want ik heb aardig wat mensen nog tomatenplanten beloofd. Van de Biker Billy Jalapeno had ik er helaas maar eentje en nu dus geentje.
Eigen schuld ook wel, in de serre staat het onkruid nog een meter hoog, dus dat is zowat het Hilton voor de slakken met op schuifafstand al dat malse groen. Voor het weekend moet de serre kraaknet zijn (nog 2/3 te gaan).
De eerste rababertaart van het seizoen is gebakken, het rabarberblad deed al dienst als tijdelijke upgrade van hun hotelkamer (makkelijker verzamelen als je weet waar ze zitten), de biervalletjes komen er ook nog bij maar om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik toch maar een doosje escar-go gehaald.

In de serie "Nutteloze uitvindingen". Wie met de hond gaat wandelen heeft met de poop-freeze geen uitvlucht meer : je kan de soms moeilijk hanteerbare hoop (en onze bullmastiff maakt aardige hopen) zo tot een vaste vorm bevriezen en dan al dan niet met een plastic zakje wegnemen. Hopelijk heeft de bevroren drol meer weg van een verse granny schmit dan van een 'negerinnetet' (voor je de cel voor antiracisme inschakelt : zo noemen een hele hoop mensen melocakes). Ook perfect voor de madamekes die onwel worden van die warme worst in hun handen. Het spuitbusje zou CFK vrij zijn, "dus milieuvriendelijk", alleen jammer dat ze om te beginnen al die bussen moeten maken om alsnog de drol in een zakje of poopscoop te deponeren.

De éénoogstekken van de druivelaar zijn goed op gang, ik durf nog niet op zoek gaan naar de nieuwe worteltjes maar aangezien de knoppen toch flink uitlopen zoals je kan zien, ben ik er wel gerust in. Meester Wim heeft ondertussen bevestigt dat het ras 'Muscat bleu' is, een resistente blauwe druif met muscaatsmaak, voor buitenteelt die beter zou zijn dan de meest gebruikte blauwe buitendruif (Boskoop). On vera et on goutera...

Het vrouwtje heeft de spontane Nasturtiums in potjes geplaatst, zo kunnen we ze in het weekend vervangen door de al veel grotere planten die we binnen hebben opgetrokken want die kunnen daar niet lang meer blijven staan. De nog veel kleinere spontane zaalingen kunnen dan later weer onder de leiperen worden uitgezet. Nasturtiums zijn niet alleen mooi en zeer lange bloeiers, ze trekken ook bladluizen aan zonder er zelf veel last van te hebben maar daardoor sparen ze wel de buurplanten van het ongemak.

Het ziet er naar uit dat het wel eens een hele tijd goed zou kunnen blijven; het gazon toch niet te vaak maaien nu en als het effe kan niet te kort. Trouwens de meeste gazons worden altijd te kort afgereden, en een heleboel van die gazons staan ondertussen al ros.

Er zijn nogal wat consumentensites maar dit is precies wel een leuke . In tijden met verminderende koopkracht kan je best niet teveel euros uitgeven aan bv. de verkeerde wijn en omdat we toch graag eens afwisselen gebeurt het wel eens dat er eentje integraal naar de kleinschalige zuiveringsinstallatie gaat.

No comments: