5.5.10

Wat wil je later worden poppedop ...

pop, you'll be a ... soon

Hopelijk mooier dan wat je nu bent, maar het lijkt op de pop van een nachtvlinder en die blinken zelden uit in 'schoonheid'. Alhoewel, de Acherontia (as seen on TV, cfr. the Silence of the Lambs) is ook geen lelijkerd. Maar daarvan is de pop roder; van die rode vind ik er wel redelijk veel in onze tuin, misschien moet ik ze maar eens "uitbroeden" in plaats van aan de kippen te geven (bekijk ze in elk geval eens van kortbij, er zit meer in zo'n 'wormpje' dan je denkt). Maar dus geen engerling (larve fase), ook al ziet hij er misschien een beetje eng uit. Of misschien toch (pop fase), ze (meikever en deze pop) hebben toch al het staartje gemeen.

Wat ik dit jaar niet in de serre gevonden heb (en dat is al een tijdje geleden), is een nest naakte baby-beestjes (mollen ?), meestal wat nonchalant verstopt onder het kamgras. Op zich wel goed, nu moet ik mijn hoofd niet breken over wat ik met die tere vellekes moet aanvangen. Laten we er van uit gaan dat de ouders ondertussen slimmer geworden zijn en hun nest beter hebben verstopt (over het algemeen zeer weinig mollenactiviteit in de tuin deze winter).
Wat ik wel gevonden heb zijn (hun?) loopgangen naar de serre die het water ook wel een beetje naar de serre hebben gedraineerd waardoor één helft van de serre nog aanzienlijk natter was (en dus ook nog een beetje kouder). De serre ligt toch al klaar om te ontvangen maar ik weet nog niet precies wanneer. Het einde van de maand (ik ben meestal bewust aan de late kant, ook voor de serre planten) zal ik waarschijnlijk niet halen... (monsters van planten in het druivenkot staan te popelen om te presteren).

wachten, wachten, go freddy go ....

4 comments:

Unknown said...

Mooie foto! en liggen ze naast uw eitjes? ik heb geen flauw idee wat het zijn en wat ze zullen worden.

Hoe is het nog met de eitjes?

the666bbq said...

nee, de pop werd in de "border" (groot woord voor een perk bloemen aan het terras) gevonden door the999bbq, als we hem bij de kippen gooien zou hij de grond amper raken denk ik ;-)

Met minstens 2 eieren per dag voor drie kippen hebben we voorlopig geen klagen ;-) En de eieren van de Aarschotse hoen zijn sowieso fantastisch (ahnee 'fantastisch' ging ik nog een tijdje voor Katzenjammer reserveren) geweildig : mooie (donker)bruine schaal, dieporanje dooiers,... En de vos lust dit ras blijkbaar niet (of krijgt er misschien kletsen van, met die vechthaangenen die ze erin gefokt hebben - het zijn dus geen schootzitters helaas, maar daar heb ik ze ook nog niet specifiek op getraind)

bart said...

een nest naakte baby diertjes, ik vind dat bijzonder intrigerend. (woel)muizen eerder dan mollen?

the666bbq said...

de omgekeerde schoppen aan hun voorpoten, de platte varkensneus en het korte staartje (niet te zien op de foto van vorig jaar : http://img171.imageshack.us/img171/387/babymollenxu2.jpg), dan is minstens de postbode of de melkboer van familie muis ooit een mol geweest ;-) nee hoe meer ik mijn foto vergelijk met beide soorten, hoe meer ik durf te besluiten dat het molletjes waren...