24.1.08

wat gij zaait zult gij oogsten (2Samuël 12:13b-25)

Een populaire quote in bijbelse termen, in meerdere vormen geplagieerd, maar daarom niet onwerkelijk : de eerste Kelsae uien en de vierseizoenen bloemkool-kiemen krommen de rug, zijn op weg naar het levensnoodzakelijke licht. Oogsten daar zijn we nog lang niet aan toe maar het seizoen is nu echt letterlijk en figuurlijk losgebarsten.

De maan staat de komende dagen nog goed om eventueel al wat peperzaden op gang te trekken - het bakje moet toch blijven warmen dan kan het maar beter vol blijven. De volgende optimale momenten situeren zich tussen 20-22 februari en 19-20 maart.

Ik lig ondertussen 'under investigation'. Na wat klachten over mijn abonnement op 'Kitchen Garden', een prima tijdschrift over moestuinieren, hebben de uitgeverij en de transporteur (DHL) de handen in elkaar geslagen om dit probleem op te lossen. Voorlopig ziet het er niet zo goed uit - de 'incognito' zending is al toegekomen maar de 'reguliere' (problematische) zending nog niet; het zal een beetje van het resultaat en de daarop afgestemde acties afhangen of ik opnieuw een abonnement neem op Kitchen Garden en/of Organic Garden.

Trop is teveel maar hoeveel is teveel ? De ene persoon lijkt was makkelijker met soft drugs te kunnen omgaan dan de andere die er meteen aan onderdoor gaat. Op teveel is teveel kan je testen of je niet af en toe beter een pintje laat staan, eens een beurt overslaat bij het cannabisen of toch nog eens warme melk met honing probeert in plaats van dat slaappilletje. "Droomthee" is trouwens ook een aanrader voor het slapengaan.

No comments: