28.1.08

met een ei zitten...

zondag kreeg ik, tijdens het zaaien van de nieuwe peperplantjes, de kippen in 't oog; ze sprongen om beurt eens op het loopbrugje en er al snel weer af. Die ochtend had ik geen eieren in het hok gevonden dus ik dacht al snel dat ze misschien wel met een ei zaten waar ze blijkbaar niet in één keer vanaf konden. Toen viel pas echt mijn frank : ik had zaterdag het hok schoongemaakt en daarvoor de toegang van het hok afgesloten (aanvankelijk geïnstalleerd tegen 'den vos') om te vermijden dat teveel houtschaafsel al dan niet met faecaliën in de mond of ooghoek terecht kwamen. De kippen zaten dus niet alleen letterlijk met een ei, ze hebben ook nog eens de nacht buiten moeten doorbrengen. We zullen ze deze week maar eens verwennen met wat extra graan.

Het autosalon is weer achter de rug, minder opkomst (ik ben zelf ook niet geweest) en geen interesse voor de groene 'conceptcars'. Gewogen en te licht bevonden door de consument en daardoor zullen ook de constructeurs de op papier winstgevende groene markt nog niet met volle enthousiasme aanboren.
Misschien moet men de pijlen dan maar richten op de 'conceptvliegtuigen' of 'conceptboten' waarbij het te vervangen park veel kleiner is maar de winst in verhouding toch niet gering is.
Zo is er bijvoorbeeld de A2-Mach5 die aan mach 5 (3400 mph ofte 5472 km/u) door de bochten vliegt, of op minder dan 4 uur van Brussel naar Sydney waar de 'Neighbours'-fan toch wel een dagje voor in een klassieke Boeing mag uittrekken, en heeft daar niet meer dan wat waterstof voor nodig (voor de twijfelaars : het betere alternatief). En een cruise of vrachtschip lijkt me op een tochtje over de oceanen ook wel wat biodiesel te kunnen slikken.

Ondertussen begint steeds meer fris-groen door te breken (schijnhazelaar Corylopsis pauciflora niet te verwarren met de echte hazelaar Corylus avellana of maxima, spireas, ..), zou je schijnbaar voorbij lopen aan de fijne paarse bloempjes van de Ipheion uniflorum of de Trachystemon orientalis (die wat op smeerwortel lijkt Symphytum officinale, wat eenvoudig tot een krachtige stikstofrijke maar helaas nogal stinkende vloeibare meststof kan gemaakt worden, ook wel wonderkruid genoemd, die als enige plant vit B12 bevat), of de roze en de geelgroene helleborus (dus niet enkel de witte), en de verzonken tuin in de Kruidtuin hebben ze ondertussen helemaal chirurgisch-Kojak-kaal geschoren.
Het blijft mooi om te zien hoe slechts enkele dappere vroege bloemetjes, een grauwe wintertuin kunnen reanimeren.

Op de ring in Leuven stonden twee wagens 'gestationneerd' waarvan de voorste vooraan een lekke (lege) band had, en de achterste achteraan. Ik weet niet hoe groot de kans is dat twee wagens, op ongeveer dezelfde plaats op ongeveer dezelfde moment een lekke band krijgen zonder toedoen van puntige voorwerpen; als dit puur toeval was dan is het misschien een gunstig moment voor andere op kleine kansen berustende gebeurtenissen... en dan hoop ik uiteraard eerder op iets zoals het winnen van de Lotto dan het vroeger dan verwacht geboren worden van onze tweede spruit - misschien voor de zekerheid toch nog maar eens meespelen met de Lotto.

No comments: