2.5.11

verrassing ...

... of mama even een pakje kon komen ontvangen thuis, moest ze met papa dan maar even in de keuken zetten. Kom ik thuis staat er daar een Pak, op een transpallet, nog niet in de buurt van de keuken (daar had die 93,2kg misschien iets mee te maken). Keurig blind ingepakt tegen stormweer (helemaal niet nodig, ik zou momenteel zelfs geld geven voor een natte doos), dat ook. Leuk en nog spannender dan anders want niemand kon geloven dat ik dat aan die prijs had kunnen kopen, moest wel een kat in een zak zijn maar kijk zelfs het europallet mocht ik houden (en daar twijfel ik nog tussen inleveren of er een leuke hangstoel van te knutselen) en verder geen kattehaartje in de boter hoor; online shoppen, je moet het toch maar eens proberen.

bbq XL

... alle tomaten zijn voor de laatste keer verspeend en staan te wachten op hun officiële release-datum, die weer netjes gemikt staat op de tweede helft van mei. En je zou het haast niet geloven na de voorzomer van de afgelopen weken maar het wordt 's nachts weer foeilelijk koud (flirten met de nachtvorst maar zelfs die paar graden erboven zouden ze niet echt weten te appreciëren). Nature knows best; de spontane kiemlingen van gevallen tomaten van vorig jaar staan pas-en-amper 10cm hoog, er is dus vooralsnogsteeds geen haast bij (wat gaan die kiempjes verschieten dat de beschermende tunnel ondertussen ineens een paar meter verder onder de blote hemel staat).

nococconutseeds

... kunnen we de volgende dagen beginnen te verspenen uit de kiembakken met fourageerzaden. Bloemen, maar voor de rest meer verrassingen dan zekerheden uit verre en minder verre vakantielanden. Zoals deze het-zijn-geen-cocosnoten en peulen die zelfs nog gezaaid moeten worden. Er moeten nog heel wat zaden de grond in, een groot deel stond gepland "ter plaatse" maar met die droogte heb ik er weinig zin in. Heb zo vorig jaar in één keer m'n jarenlang zorgeloos zelfzaaiende nasturtiumhoek genekt zien worden. Ga eerdaags mijn eerder gezaaide erwten weer onderwerken, beter "alles" opofferen dan rond die paar dappere plantjes die wilden kiemen te moeten werken. De reukerwten die ik normaal altijd voorzaai, krijgen ter plaatse dan maar een extra kort seizoen.
Courgetten en pompoenen mogen binnen aan hun korte spurt beginnen,... Aardappelen doen het goed maar mogen misschien ook wat aandacht krijgen met die kou, aardbeien staan vroeger dan anders al voor 85% onder de netten (rest -en alleen de rest- is voor de beestjes), en de look is echt geen prei, hooguit familie maar verder gewoon ferme look.

peulen

... de voorzomer en de droogte hebben ons een beetje ver(r)ast, maar voorlopig nog geen reden tot paniek noch ongeduldig schuifelen : het (moes)tuinseizoen moet eigenlijk nog maar beginnen. Eerst nog een paar keer goed regenen, en Katzenjammer, en Labadoux (met Fred Morisson Trio en ander lekkers) en dan kunnen we uitkijken naar een normale zomer, met groentekes, blommekes en bbqs.

18 comments:

boer Thomas said...

Hier staan ze toch al in volle grond de tomaten ... ik hou m'n hart vast. Anderzijds, er staan er nog honderden in de serre dus zo erg is het nu ook niet dat er 10 sneuvelen, wel zonde.
De komkommers staan ook buiten, net zoals de kolen; spitskool, palmboerenkool, rode kool. De Slaplantjes doen het overigens ook goed.
Elke dag 1.5u watergeven, en dat al in de lente, er scheelt toch weer iets met de seizoenen hoor:
Winter > zomer > lente > herfst, als ik me niet vergis was het een andere volgorde ...
Enne, op het internet kopen, ik doe niet anders, op het internet zijn het steeds solden!

the666bbq said...

zolang ze boven het vriespunt blijven zal het wel meevallen, maar de "winst" is betrekkelijk klein dus ik doe het niet meer (stress op de plant en stress op het planterke, je moest eens weten hoeveel petroleumkacheltjes er gereed staan bij de liefhebbers ;-)

ik probeer het voorlopig nog zonder watergeven (mijn infrastructuur is nog niet echt voorzien op 1,5u/dag ;-) moet nog 80L 50m per keer naar achter kruien en een mens moet al eens wegkunnen van de moestuin zonder infuus) maar daar komt die cliffhanger van Beervelde weer op de proppen, moet ik deze week maar eens een plaatje van proberen te schieten...

tinternet is geweldig voor de consument, voor de winkeltjes iets minder - ik laat nog net niet de halve Angus van Ierland komen maar de rest ;-)

meneer boerenerf said...

Ok, maar wat zit er nu in dat pak? want nu hebt ge ons wel nieuwsgierig gemaakt....

Anonymous said...

't Is bijna een symfonie, hoe de eerste zin en het laatste woord naadloos samenvallen :-)

the666bbq said...

@boerenerf, nog eventjes geduld, het zal klinken gelijk een symfonie ;-)
@appelboom, ik heb er nog eentje speciaal voor jou zelfs : Christy Moore komt in oktober naar de Roma in Antwerpen en de AB dus we moeten niet al te ver karren ;-) (laat nog twee kaartjes voor in de AB als je wil)

Anonymous said...

Hoera hoera, allen daarheen! Ah nee: allen thuisblijven zodat ikke daar nog heen kan!

hilda said...

maar wat zit er in dat pak!!!?

the666bbq said...

curieuzeneus ;-)
ge moet er eens aan krabben, dan gaat 'em open (met de muis, echt!!)

bart said...

Moehaha! Hoe tof, dat krabben met de muis! Broil King klinkt in elk geval bijzonder professioneel :-)
En Manu Chao komt ook riedelkes spelen binnenkort!

the666bbq said...

oh, waar datte ? dan bestel ik een Bongo Bon ;-)

bart said...

In't Rivierenhof op 3 juli.
http://www.demorgen.be/dm/nl/1010/Muziek-nieuws/article/detail/1258865/2011/05/03/Manu-Chao-op-3-juli-in-Rivierenhof.dhtml

hilda said...

oef zeg, het mysterie ontrafelt!

natuurlijk-rijk said...

Krabben op ne fot, ik dacht echt dat 't van 1 april was, maar nie dus, en voor wanneer is da feestje?

the666bbq said...

ontrafeld ? you only scratched the surface w8maar ;-)
hmm 3 juli, dan is't ook gooikoorts, dat wordt weer lastig ... eind augustus lijkt wel leuk om te feesten, hou dat voorlopig al even vrij natuurlijk-rijk ;-)

the666bbq said...

opgelost, in elk geval simpeler ... manu chao schijnt al uitverkocht

the666bbq said...

hola, caro emerald, sinead o'connor, amatorski,... leuke namen op dat doorlopende openluchttheater

meneer boerenerf said...

aha, nen BBQ. Kon eigenlijk moeilijk anders.
En nog iemand die ontdekt heeft dat de NEderlandse webwinkels echt wel goedkoper zijn .... .
Tip, volgens d'ollanders zijn de Duitse nog goedkoper ...

the666bbq said...

er staat daar een scherp oog naast de speurneus, bijna zo scherp als de prijzen ;-) NL idd, kampeerwinkel dot NL om precies te zijn