27.10.10

Lam op de bbq ...

Het was weer leuk op Belgium Digital Live, het evenement van het fotografieforum, editie 2. Wel iets meer autopromo, dan ik mezelf zou wensen voor Sinterklaas, tijdens de workshops (strobist voor beginners, motivational light, spelen met licht en de drie-formerly-known-as-squeeze-the-lime) - ik geef nog workshops (in het Leuvense) ... ik heb een tutorial DVD en die kan je kopen ... ik ben mijn presentatie vergeten but ... - maar nog steeds een leerzame binnenspeeltuin voor liefhebbers van de fotografie. In sessies van een paar kwartier kan je ook geen geweldige kennisoverdracht verwachten, zolang we elke keer "iets" mee naar huis mogen nemen gaan we door.

Tussen de workshops door kan je je geheugenkaartje naar believen volschieten in wat heet "challenging lighting conditions", en verdringt de ene lampekap de andere parachuterugzak voor het betere plaatje. Een paar honderd fototoestellen met baasje voor een catwalk of een model-op-dreef, het heeft iets "survival of the fittest"tst.

En is er zelfs een "fotowedstrijd" aan verbonden maar omdat ik vorig jaar in het kamp zat van de wtf-is-dat-hier-allemaal-voor-unkoosjer-gedoe, heb ik die opdracht niet al te serieus genomen (er waren tenslotte alternatieven : drank, drank, drank, en standjes,...). Maar deze kon ik natuurlijk niet ongekiekt laten liggen, ik denk dat er weinigen achter het laken zijn gekropen om de nummerplak te pakken (why 'the hell" should they do that??).

DSC01086

Want op de voorkant voorspelde de affiche "if you are not the nude, don't lean on the car" actie, en de meeste lenzen concentreerden zich dan ook op die modellen. (waarvan je hier een (mijn) setje kan vinden ... smakelijk).
Maar de plak wordt dus waarschijnlijk mijn "bijdrage", als ik al meedoe (puur voor de zjol, niet echt om te winnen dus). Tenzij je overtuigd bent dat er eye-candy zit tussen de rest waarmee ik gegarandeerd in de prijzen val, dan zou ik zeggen : shoot !
Spijtig dat een gepersonaliseerde nummerplaat vierhonderdenzoveel flappen kost, ik zou wel weten wat te kiezen ("hell yeah", de aanvraag heeft zelfs een tijdje op het salontafeltje gelegen).

Voor de noobs (en de 'mannen' - proest - met ne micro) : Lamborghini is not a ferrari is not a maserati

12 comments:

Unknown said...

Goed opgemerkt! Bloot is maar bloot (of alvast een beetje naakt, modellen voor een auto) het gaat om de auto en niet om de modellen nietwaar :) Mijn ventje heeft ook eens zo'n foto gemaakt te zien op http://www.flickr.com/photos/edwinski/528637638/
ook omwille van de nummerplaat was zijn tweede argument.
Zelf word ik niet warm of koud van een dure auto, hoewel een fiat500 me wel kan bekoren :)

the666bbq said...

hola, slick pic ;-) mooi metaaleffect (subtiel hdr?) en een perfect geposeerd voorwiel ook ;-)

een cinquecento huren voor mijn 500ste blogbericht stond ergens op mijn zotteplannenvoorlater-lijst ;-) Daar kunnen we met z'n vieren in ... picnic anyone ??

hilda said...

hihi, dank voor de link, mijn bezoekersaantallen schieten de hoogte in!
maar, wat was dat nu, een fotobeurs of een tuning-event?

the666bbq said...

fotobeurs (http://belgiumdigitallive.com), maar de fotowereld denkt blijkbaar nog graag in "clichés" (hebdem hebdem ;-) : zet een poppemie in de buurt van een carrosserie en ze (m/v met talent) zijn zoet... toegegeven, het is beter dan wat vogels op een stokske maar ze mogen volgende keer toch wat inventiever zijn.

(anderzijds, het contract van die lelijke beer van de bodypaint moeten ze ook niet per se verlengen ;-)

hilda said...

ben juist eens naar uw foto's gaan kijken.
de reeks met modellen lijkt wel door een ander persoon gemaakt dan de reeks concertfoto's.
ik weet niet waar het aan ligt, maar 't is duidelijk dat de concertfoto's triljoenen keer mooier zijn dan die van de meiden.
misschien voelde je teveel schroom om de modellen instructies te geven, terwijl ze die best konden gebruiken.
geen enkel meisje houdt bv. rekening met waar het licht vandaan komt, waardoor de helft van het gezicht in de schaduw valt en ogen er dood uitzien neuzen opeens monsterachtig groot lijken, enz.

Unknown said...

inderdaad subtiele hdr :) Oranje schijn is van straatlicht. HDR dat is zijne dada zoals je verder misschien ook wel gezien hebt op diezelfde site.

Unknown said...

Hilda zelf ook ervaring met fotoshoots? :)

hilda said...

aaaah, dé fotobeurs... laatste keer dat ik op zo eentje was, moest de digitale fotografie nog uitgevonden worden, en toen ging het er ook al zo aan toe... ach, folklore

hilda said...

ja Lotte, toch wel. mijn zus is fotograaf en 'k heb tijdens haar studententijd veeeeeeel moeten poseren. en 't duurde niet lang voor ik wist welke mijn goeie kant was :-)

Unknown said...

aaaaaaaaaaah Hilda daarom sta jij er altijd zo goed op op uw foto's :)

the666bbq said...

klopt Lotte en klopt volledig Hilda ... ik krijg nog altijd een beetje de jimmy als er een (mooi) model door de lens kijkt ;-)

maar veel richtlijnen geven is er daar niet bij zoals je kan zien in sommige van de deelnames aan de wedstrijd die al gepost zijn (http://forum.belgiumdigital.com/f106/fotowedstrijd-belgiumdigitallive-2010-a-328286.html). De modellen staan daar dus meestal van de ene pose in de andere te springen, en licht is er amper tenzij je het zelf meebrengt (wat ik niet doe dus dan is het soms behelpen met de lichtsterkste lenzen die ik heb : 50mm 1.7 en de 100mm 2.8 macro waarvan de afstand handiger is voor een concertpodium dan voor een portret op 1m - flits op de camera geeft toch redelijk saaie beelden, off-camera is daar bijna niet te doen). Het beschikbare licht komt van vaste bronnen en doordat de modellen alle omringende fotografen een blik willen gunnen, kijken ze zowat alle kanten op dus meestal van het licht weg, weinig Rembrandt verlichting dus...
Bij de catwalk had ik redelijk wat 'achterkanten', niet (alleen) omdat ik een billenbenenman ben maar omdat daar nog relatief veel vrije tegels waren ;-)

Bij de meeste foto's heb ik de achtergrond ook moeten 'dodgen' omdat de meeste fotografen mooier zijn achter hun lens dan voor de mijne ;-)

btw, sommige neuzen waren in 't echt ook al aan de grote kant. benenzoom om de neus in beter licht/perspectief/of geheel te verstoppen is meestal ook onmogelijk, je mag al blij zijn dat je die tegel met zicht-op hebt kunnen bemachtigen ;-)


Maar overschot van gelijk en much appreciated comments (dat van die concertfoto's uiteraard nog een tikkeltje meer ;-)

hilda said...

In Parijs was ik eens op een defilé van Bruno Pieters, en de fotografen daar hadden allemaal een gigantische lens mee, en laddertjes of bakjes om op te staan en die hadden echt geen enkele schroom. 't was knokken en vechten om een goed beeld te maken, en naar 't publiek op de eerste rij roepen: sluit uw benen... dat soort dingen, misschien kan je het de volgende keer ook zo aanpakken ;-)