30.9.10

het einde nabij ... alhoewel

Ook (en misschien vooral) als de kalender weer aardig dicht lijkt te slibben met najaarswerken in de tuin, het nieuwe schooljaar tuinontwerp (project één : een Italiaans restaurant), workshops (natuurfotografie met Rollin Verlinde), uitstapjes (foto- en andere beurzen),... en the usual stuff, kan een beetje achteruitkijkend vooruitkijken waarschijnlijk geen kwaad. Paprika's.

bruine paprika's, het blijft wennen...

De paprika's hebben zich dit jaar niet echt gehaast om te kleuren. Maar kom, we hebben er toch heel wat rijpe kunnen oogsten en er hangt ondertussen weer een lading gereed. De rest zullen we hoogstwaarschijnlijk groen moeten nuttigen maar dat gaat gelukkig iets gemakkelijker dan met tomaten (die voorlopig ook nog redelijk volhouden, al is het 's nachts duidelijk al te koud naar hun goesting).
Dan hebben de hete pepers het op het eerste zicht beter gedaan dan 'de zoete'. Misschien moeten we volgend jaar de paprika's ook maar eens in emmers zetten in plaats van in de volle grond (maar misschien is volgend jaar wel weer gewoon een normaal seizoen, stel je voor).
In elk geval in de serre maar zonder twijfel altijd weer in de moestuin want één van die groenten die niet al te proper worden geteeld. Koop ze zeker bio als je ze niet zelf (bio) kan telen.

Recepten ?? (zelfs gevuld ;-), er zijn er nog die niet versneden zijn)

3 comments:

Anonymous said...

Een dunne pompoensoep maken met weinig tomaat, op basis van kippenbouillon, met veel currypoeder en stukjes paprika. Je zult niet weten dat je pompoensoep aan het eten bent.

Of gevulde paprika's, maar dan niet vullen met gehakt, maar met een mengsel van puree, ui, gehakte olijven en stukjes zongedroogde tomaat, overgoten met gruyèrekaas. Heerlijk.

Of een spaghettisaus van paprika, tomaat, tonijn, ansjovis en kappertjes.

Hm, dan ben ik er zo ongeveer, denk ik...

bart said...

ziet er lekker uit! Ook hier veel paprika's, maar ze zijn blijven steken in het geel stadium, wat overigens niet erg is. En die recepten van onderdeappelboom doen mijn ietske-minder-eten-voornemens smelten gelijk sneeuw voor de zon.
Doe de groetjes aan Rollin!

the666bbq said...

wat heeft iedereen toch tegen pompoen ;-) maar uw soep komt wel heel kort in de buurt bij de versie van eergisteren (minus paprika) ;-)

@Bart : zal ik doen, ik moet hem toch nog een lenske voorstellen ;-)
http://noktor.com/products.php en mezelf, want hij was ruim te laat dus het socializen hebben we overgeslagen ;-)

Allez we hebben een nationale trend : lazy paprika. Te krijgen in de drie landskleuren ...