2.9.10

faune et flore en france ... première partie

Soms ga je op reis met een zekere verwachting : lavendel in de Provence, zonnebloemen in Toscane, Zuid-Frankrijk (en thuis), tulpen in Amsterdam ... Maar als natuurmens sta je natuurlijk open voor onvoorziene 'parels'. Vooral als de kinderen ze zelf vinden.

Ver van de expertise van een eigenwijze Bart, maar toch al een stuk mee in de hele beleving van 'het vinden', het installeren en het wachten ... geduld hebben, een belangrijke vaardigheid voor onder de knie in het leven. Want hoe mooi het beest ook is, het eerste halfuur was het vooral bezig om ondersteboven wat voor luiaard te spelen in zo min mogelijk fotogenieke poses, op een onbruikbare lokatie onder een conifeer voor de lokale Draadboer. Na een half uur wachten - en een kleine por met een grasspriet, ik beken, maar je bent tenslotte met het gezin op vakantie dus tijd om een halve dag op de campingplek van de buren te liggen piepen naar het perfecte plaatje wilde ik me zelfs niet gunnen - ging hij/zij er even voor zitten. Indrukwekkend beest zo'n bidsprinkhaan, wie durft kan 'inzoomen' door met de muis over de foto te gaan.

bidsprinkhaan, like a prayer

Op onze volgende vakantieplek een paar honderd kilometer hoger was de verrassing zo mogelijk nog groter. Een kabouterappartement! Op zich nog niet eens zo'n bijzonder kabouterappartement. Maar misschien moet je (als je nog steeds durft) maar eens 'uitzoomen' door over de afbeelding te gaan. Voor deze fotosessie kreeg ik ongeveer twee minuten speeltijd inclusief de evacuatie. "Wao pa-stoel nuuj ?" vroeg de eerlijke vinder nog dagen aan een stuk. Na de sloop van het penthouse had hij zich waarschijnlijk ook graag op de andere gestort(bad). Tja ja, ook kabouters moeten al eens op vakantie zeker ?De stacaravan is ideaal om een vakantie met jonge kinderen door te brengen, maar er is toch duidelijk verschil in prijs/kwaliteit (prijs is evenwel vrij constant aan de hoge kant). Bij de grote schildpad nabij Chaumont-sur-Loire zien ze ons in elk geval niet gauw terug. Gelukkig heeft dat soort dingen weinig invloed op onze vakantiestemming maar toch, daar in Polen heb ik ze straks toch liever gesauteerd op mijn bord ;-)

8 comments:

hilda said...

oooh, vertrek je naar Polen? k ken daar een goed adresje :-)
trouwens wel goor die paddenstoelen, de "franse slag, zeg maar..."

natuurlijk-rijk said...

Ik hoop voor jou dat je niet te veel hebt betaald. Als je het mij vraagt moesten ze er geld bijgeven. Prachtige bidsprinkhaan trouwens.

bart said...

vive la france! :-) Knappe foto die close up van de bidsprinkhaan.

the666bbq said...

ik had wel een beetje datzelfde adresje in gedachten Hilda ;-) maar 'straks' mag je dan ruimer nemen dan de eerstvolgende 12 maanden (want die zitten subiet al weer vol)

teveel betaald ? niet weinig in elk geval, en in die andere gevallen (met de sponsor van een wielerploeg bijvoorbeeld) is die prijs/kwaliteit al beter te verteren... Een mens is op dat ogenblik veel te braaf, we hadden weinig zin om er weer een halve dag touwtrekken aan te verliezen (en dan nog eens een nijdige eindcontrole door te maken waarbij ze vrij spel hebben over de borg)

vive la France ? tja, wat kan je zeggen over een volk dat nog altijd zijn gevoeg doet door een gat in de vloer ... (en, bedankt voor de schouderklop)

Anonymous said...

Voor die laatste foto heb ik maar één woord: grose!
Die eerste is dan eerder: groots!

En te braaf, ach ja, ik vind het gewoon verstandig om in zo'n gevallen je ogen toe te doen en te genieten van wat wèl leuk is aan je reis. Al moet ik toegeven dat je met kinderen wat kritischer kijkt naar zo'n dingen...

bart said...

mind you, het zijn wel schóón zwammen. Niet zomaar een vulgaire schimmel of zo, neenee, heuse paddenstoelen met een steeltje en een hoed en al. Een soort statussymbool eigenlijk, want niet gelijk wie heeft dat in huis, zo'n badkamerpaddenstoel. Misschien toch wel een adresje om aan te raden, dit...

Unknown said...

Mooie sprinkhaan, welliswaar zonder handkusje maar eveneens mooi geposseerd.
Die paddestoelen staan bij ons ook, welliswaar in het bos :) Ik heb zelfs even overwogen om er kaboutertjes bij te zetten en een nichtje wijs te maken dat er kabouters in ons bos wonen :)

Marleen/Wiz said...

Bofferd- komt zelfs op vakantie prachtige paddenstoelen tegen.....!Sorry, maar moest heel erg lachen om die zwammetjes in de douche:-))))Wat dachten jullie van een tent?;-)) Bidsprinkhaan is wel een beauty!