3.3.10

't is gebakken, weer 5 stuks ...

witte chocoladetaart met yoghurtglazuur en slimmertjes, en twee muffins in de oren.

Mickey, is that really you ?

want, een zoon die twee wordt dat mag gevierd worden en wel met drie lasagnas en twee taarten (waarom bent u niet verrast?)

3+2

En aan de hand van het vorige plaatje van de maan is het u wellicht ook bijgebleven dat het zaaien der tomaten op de planning stond (lijst volgt later). Ondertussen zien we ongeveer zoiets (en ben je dus rijkelijk TE LAAT). Eigenlijk is die bijna volle maan veel boeiender dan de helemaal volle maan, die kratertjes in de schemerzone vrolijken het witte schijfje zo op...

another shot of the moon

Maar met de zaadjes in het kweekbakje hebben dus wel weer wat tijd voor "zachte" informatie. De nieuwste Adobe Photoshop uitbreiding bijvoorbeeld, Adobe PS Cook :

Adobe Photoshop Cook from Lait Noir on Vimeo.De "gewone" CS4 is net zo handig (roteren van het canvas zonder kwaliteitsverlies is voor het opkleuren van plannen wel nuttig), alleen het tablet loopt nog niet zo vlot als bij 3, zonder diep in het menu te prullen.
Bij het samenstellen van mijn nieuwe PC (nieuw, toch ook al weer een half jaar oud; de oude was vooral een bron van frustratie geworden, maar de nieuwe met Vista en nu Windows 7 moet op dat vlak voorlopig eigenlijk niet onder doen) heb ik vooral gelet op de fluisterstille elementen .. met uitzondering van de ventilator op de processor. En ismenu net die standaard I7 ventilator toch een beetje aan de luide kant... Maar gelukkig zijn er (gratis) handige hebbedingetjes zoals speedfan waarmee je koelertjes wat trager kan doen draaien (en vanzelf weer wat sneller als het daarbinnen te warm wordt - processorkoeler op 25% en de rest gewoon op 100% want die hoor je toch niet). En trager is natuurlijk zuiniger en dus ook beter voor het milieu ... wel oppassen geblazen want een verbrande processor is natuurlijk niet zo goed voor het milieu (noch voor de portemonnee).

En meanwhile, subiet, zo'n 800 km van hier ... de geschiedenis van sprongetjes.

2 comments:

natuurlijk-rijk said...

Bij ons is 't ook feest deze week maar jou taart ziet er wel heel echt uit.

Anonymous said...

Natuurlijk mag dat gevierd worden, met taart en lasangne!!!
Ik zou het gek vinden , mocht je dat niet doen!!!

Gefeliciteerd met de jarige!!

Feest ze!!