8.9.09

ch-easy home cinema ...

Weer weinig om voor thuis te blijven in het 'nieuwe tv-seizoen', maar voor House mocht het toch iets meer zijn ...
Onder het motto : 't is veel te simpel om er veel geld aan uit te geven : "the perfect nacho cheese" (poging 1).

[img: nacho cheese]

De eerste zoekopdracht van google naar een recept voor "nacho cheese" leek na enkele diagonale tastings van een aantal andere, de geschikte kandidaat voor een eerste poging.

  • 1 1/2 EL (eetlepel) boter

  • 1 EL maïsmeel

  • 1/2 kop melk

  • 30 g roomkaas

  • 1 kop cheddar

  • 1/8 monterey jack

  • 1 TL (theelepel) hete peper saus

  • 1/2 TL chilipoeder

  • 1/4 TL paprika


roomkaas werd la vache qui rit, monterey jack (ook een kaassoort) werd geschrapt, saus en chilipoeder werd vervangen door 'echte pepers', en de maïsmeel werd vervangen door 'all-purpose' bloem. Alles in een pan, op een laag vuur en even roeren. Weinig kookvaardigheden vereist, waarschijnlijk gemakkelijker dan de bokaal kant-en-klare saus open te draaien (die waarschijnlijk niet deugd) en nu kan je tenminste zelf kiezen of en hoeveel nepkaas je in je gerecht wil. Keuringsdienst vanaf donderdag weer op TV (Nederland 3), met half oktober nieuwe afleveringen (memo : digicorder : alle episodes).
"Tinternet" adviseerde een dubbele hoeveelheid bloem om maïsmeel in een recept te vervangen, kan waar zijn voor een ander recept maar in dit geval werd de saus toch wat aan de dikke kant. Dus maïsmeel proberen of schipperen met de hoeveelheid bloem (of melk) volgende keer.

Als 'begeleidende peper van dienst' werd gekozen voor de klassieker : de jalapeno (rood, groen, zwart,..). En om het voor iedereen wat toegankelijker te maken de pepers even aangeroosterd in olijfolie met look zodat de scherpte er wat af was (maar die was er naar mijn smaak wat veel af).

Bij een perfecte nacho cheese hoort een perfecte nacho en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de "bio tortilla, Acapulco, Sesame", er is wel een zekere stand-up comedian die je kan vertellen in welke winkel je die kan vinden. Met niet gehydrogeneerde palmolie (huh?) en subtiel gezouten met zeezout.

En bij een perfecte TV snack hoort natuurlijk een perfecte pint en dat had wellicht niet beter gekund dan de feestelijke jubileumversie van La Trappe den Isid'Or (naar de eerste brouwer broeder Isidorus Laaber) waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de medebroeders in Oeganda. Zeker in het winkelkarretje leggen als je hem ziet (als je dan toch voor het assortiment van La trappe staat pak dan ook maar meteen de Quadrupel en de Witte Trappist mee).
Schol.

1 comment:

Anonymous said...

Nu is het zelfs al een restaurantje met aperitiefhapjes geworden!:-) Maar het ziet er lekker uit; alsook dat pintje.