5.9.09

google doodle ...

Google is niet alleen een handige en voor die reden meest populaire zoekmachine op het internet, ze maakt elke dag ook gebruik van haar eigen logo om de mensen een belangrijk feit mee te delen (als er iets te doen is dan toch). Meestal een speciale verjaar- of feestdag, die ze dan netjes uitleggen op de 'title' (tooltip), de hulptekst die (als de inhoudverstrekker zijn vak serieus neemt) verschijnt als je over de afbeelding (of link) gaat.
Maar niet vandaag. Vandaag enkel een UFO, die de O uit google 'ontvoert', met een gelijkaardige referentie in de naam van de afbeelding go_gle. Doorklikken op de doodle geeft de zoekopdracht 'onverklaarbare verschijning' door. Gelijkaardige onverklaarbare fenomenen doen zich voor in de andere domeinen :

onverklaarbare verschijning .be/.nl
Rätselhaftes Phänomen .de,
misteri inspiegabili .it,
Fenómenos Inexplicáveis .ar/.com.be/.cl/.co.cr/.com.do/.com.ec/.hn/.com.mx/.com.py/.com.pe/.pt,
unexplained phenomenon .ca/.com/.co.nz,
mystiske hændelser .dk,
megmagyarázhatatlan rejtélyek .hu
超常現象 .jp
незбагненні явища .co.uk ????

alle anderen (.fr/.es/.at..) doen niet mee
Google heeft gelijktijdig met deze verschijning het volgende bericht getwitterd : 1.12.12 25.15.21.18 15 1.18.5 2.5.12.15.14.7 20.15 21.19, gedecodeerd (a=1, b=1,...) wordt dat "All your O are belong to us", een parodie op "All your base are belong to us" een internet fenomeen uit 2000-2002 naar een (slecht vertaalde) openingszin uit het Japanse sega spel "Zero Wing" van 1991 ?

Vandaag (5 september 2009, voor wie daar problemen mee heeft) is het wel het 'exeter UFO fest' , een festival voor "believers" (waar is mijn uitnodiging) en sceptici (niet te verwarren met een uke fest dus waar enkel believers durven landen). Is het een verwijzing naar dat feest en de verschijning in Exeter in 1965 ?
Of is het een verwijzing naar een oude google bug, die verjaart, of die eindelijk opgelost is ?

Of misschien doet Google gewoon een experimentje naar (vreemd) internautengedrag, zoals na die ene comic van xkcd. In de periode na die comic explodeerde het aantal resultaten op 'died in a blogging accident' (results++), als een raket (of was het een ufo?) en ondertussen staat het aantal bijna op 14 miljoen. 'Died in a gardening accident' cavakes nog, maar misschien moet ik die 'papercut' die ik onlangs van een zonnebloem kreeg, recht in mijn oog, toch maar eens laten nakijken (ik zette mijn bril ook eens af).

Er is blijkbaar weer heel wat te doen rond UFO's en aliens tegenwoordig, zoals onlangs ook die UFO baby. Ik heb er soms wel moeite mee om te geloven dat een hoogbegaafde ET (extraterrestrial) die sneller dan het licht kan 'vliegen', die de deuren van parallelle universa weet liggen of die weet wat het is om door een wormgat te schuif-affen, nog altijd met een staart zou rondlopen. Of is het misschien onze evolutionaire blunder geweest die staart te verliezen ? Maar voor de rest ken je mijn mening, en je doet er nog steeds mee wat je wil ;-)

No comments: