23.10.07

druk druk druk

Straks naar de les 'groendaken' om te zien of het wel zo'n goed idee is om het dak van het d(r)uivenkot op te waarderen met plantjes, morgen naar de 'gewone' tuinles, overmorgen wat gaan spitten in de nieuwe tuin van de schoonouders, vrijdag nog eens in het buikje van de nieuwe mama gaan kijken, zaterdag bomen noemen in de Kruidtuin van Leuven, nog een trouwfeestje en een afterparty (zucht) eens mens zou van minder oververmoeid geraken...

Maar de najaarsschoonmaak van de serre is half ingezet en moet toch ook nog ergens worden ingepland. De laatste meloenenplanten werden al geruimd (en de laatste vruchten bijna allemaal binnengespeeld - meloenen zijn een onverhoopt succes gebleken, zeker voor herhaling vatbaar ondanks de bijna gebroken teen uit frustatie in het begin van het seizoen), de tomatenplanten verzorgd, de peperplanten in pot hadden verschrikkelijke dorst (had het niet aan de fijne worteltjes die via de afwateringsgaten naar de grond liepen gelegen dan waren ze waarschijnlijk mors dood geweest)... in elk geval ik weet niet of een serre er zo goed hoort uit te zien in dit deel van het jaar ;-)

In elk geval moet de groene aanslag nog van de wanden (met stoom of een andere biologisch correct middel), en alle groene containers gevuld met water weer in de serre gezet om zoveel mogelijk van de dagwarmte te bufferen naar de nacht. De hardste van de gevoelige planten kunnen dan in de serre overwinteren en de wussies mogen zo onderhand in de wasplaats genieten van een vorstvrij klimaat.
Zelf ben ik een hard gevoelig plantje en ga ik proberen optimaal gebruik te maken van de koude maar droge dagen door dik ingedost mijn fietskilometers nog wat op te krikken... u rijdt toch ook ??

No comments: