10.10.07

de politie, uw vriend

Net een mooie witte envelope gevonden, overtreding van de tweede graad - 100 euro plus (al is dat niet geheel duidelijk) 0.46 voorgeschoten ter frankering der verzending van het afschrift van het proces-verbaal.
Waar is de tijd van de verwittigende vermaning, het belerende vingertje? Waar is de tijd van de pro-actieve flik die vermeed dat je in de fout kon gaan. Locus delictus ? Heist-markt, op een zonnige zondag sowieso al niet zo'n best idee? Na een half uurtje parking-spotten eindelijk een strook berm gevonden waar geen parkeerverbodstekens stonden, en waar het aantal geparkeerde wagens geen ernstig misdrijf deden vermoeden. Mis poes, en den gemeente hij boerde goed. Op dit wekelijkse treffen is het wellicht wekelijks onmiddellijk innen in straten zoals dedeze (valkuilen, tourist-traps) - voor sommigen volgt nu wellicht de schok van hun leven maar wat ben ik blij met MIJN job.
Ik hoop alvast dat ze dit geld nuttig gebruiken en het eerste wat me te binnen schiet is een metershoge stenen muur rond het dorp, zonder poorten.

No comments: