3.4.11

daar doen we het voor ...

... het is "een beetje" doorwerken in deze periode, maar als de bloemetjes niet alleen buiten maar ook binnen weer schoon beginnen te staan dan is dat harde werk snel vergeten. Hier één van de narcissen in een low key opname geïnspireerd door het fantastische boek van Edvard Koinberg : Herbaris Amoris, een documentatie van en wellicht ook wel een ode aan de kalender van Linnaeus (Glacialis, Regelations, Germinations, Frondescentiae, Florescentiae, Grossificationis, Maturationis, Messis, Exsolationis, Defoliationis, Congelationis, Brumalis). Mooi mooi man (maar stinken!! - die bloem).Het is (ook hier) een race tegen de tijd tegenwoordig :
blommekes voorzaaien (onder andere het zaad dat vorig jaar in binnen- en buitenland gefourageerd werd) - check,
kruidenprojectje voorbereiden - check,
nieuwe borders zuiver maken voor de (tussentijdse) bloemenwei (700g zaden -overschotje van de bloemenwei achter) was vooral tussen het kleinfruit een kleine strijd, maar - check,
in Hoegaarden gekochte planten (clematissen bv. aan de pergola-formerly-known-with-dog-as-pispalen; misschien lukken ze nu zonder hond wel eens) en nog een paar andere die hier rondhingen uitplanten - check (maar ik mis hem weer erg en aan de lijve bij de tuinwerken verdorie),
nog een paar honderd zomerbollen um gegen bis für durch wider irgendwo gegenüber daartussendoornogergens - check,
gras maaien, kammen en waar nodig (vooral moestuin) bijzaaien - check,
moestuin inspecteren (het lookveld yumyum, tuinbonen EN schorseneren - danke schön herr Franz du war recht und nicht krum - piepen centimeters boven de grond), check
zonnebrand check,
...

staan nog op de todo-lijst wegens ondertussen toch zeer dringend :
piepers, ui, sjalot, die 700g zaden, iets van een 202 tomaten moeten nog verspeend worden (202 ?? 200=4*50 + 2 voor AnneTanne ;-),...

Zeer dringend want ... dat verklap ik later deze week wel (plak 'em bij de cliffhangers want 't is eigenlijk wel moeite moet ik eerlijk toegeven).
Als het maar niet zeer zeer dringend wordt, moet morgen even onder de echodinges voor een vermoedelijk klonterken in het been, of iet anders maar zeer slecht voor planningen allemaal.
Binst veel rode wijn drinken zegt de internetdokter (resveratrol en van die nuttige stofjes) - check.

5 comments:

natuurlijk-rijk said...

Druk; da's herkenbaar! Aha schorseneren , lekker!!! Nog een hoop check-jes daar zo te lezen, hopelijk valt het in 't gasthuis ook mee!

hilda said...

ooowla, nog zo'n lijst en dan dat klonterdingske... hopelijk valt het daar in 't gasthuis inderdaad wat mee, duim duim duimen maar!

the666bbq said...

het schijnt inderdaad allemaal nogal mee te vallen in de Diepe Venen, waarschijnlijk is dat zittend beroep vooral in combinatie met bloggen zeer oncomfortabel. Het wordt dus hoog tijd dat ik mezelf eens verwen en de Herman Miller Aeron die al sinds 1ste lic. op de buy-a-licious blijft staan (wegens zalig op zowat elk gebied behalve financieel) in huis haal (op gezondheid mag geen prijs staan)...
En per direkt de zitbal naar beneden halen, da komt allemaal in orde ;-) Nu kan ik met een redelijk gerust hart uitkijken naar de cliffhanger (tenzij de dokter subiet nog een verrassing uit haar mouw schudt ;-)

bart said...

hopelijk kreeg je goed nieuws bij frau-doktor en komt die retestrakke planning niet in het gedrang. Niettemin zou ik - kwestie van op veilig spelen - die rode wijn niet onmiddellijk uit het medicatie-lijstje schrappen!

the666bbq said...

fraulein-doktor zag dat het goed was (ging daarvoor wel heel hoog de lies in den deugeniet)

de planning gaat nog rondkomen, ik voel het ... ga mijn halve dag verlof voor die bijzondere deadline van vrijdag verlengen tot een hele voor de allerdringendste buitenwerken (erwten voorop) want de meeste dingen kunnen toch later nog.

Gisterenavond ongeveer de helft van de patatten gelegd en de nacht die daar op volgde nog een tachtig-tal tomaten kunnen verspenen, hopelijk deze nacht nog zo'n deel en woensdag al brossend het laatste deel (eerst nog wa rollekes bijmaken - hmmm, die zat nog niet in de planning ;-)

en het bloemenzaad is vanmorgen door de kattenpis gezapig ingeregend dus die kan ook van de lijst

maar wijn, die gaat nooit-ofte-nimmer van de lijst ;-) (speaking of which 15-17 april foire du vin in Aarschot)