10.1.11

hoeveel chance kan je hebben ...

Omdat de winteravonden van Bokrijk vorig jaar zo goed waren meegevallen (zelfs uit de losse pols), moesten we die dit jaar weer maar eens proberen mee te pikken; bijvoorbeeld met de fotokameraad(en), inclusief onze driebenen.
Ik was wel vergeten te zeggen dat dat daar niet zo heel klein is dus we gunden onszelf uiteindelijk 2 uurtjes op de allerlaatste dag. Dat was schaatsend op de spekgladde rustieke paadjes uiteraard veel te kort maar voor de mensen zonder handschoenen misschien al meer dan lang genoeg. Volgende keer van bij zonsondergang zodat er ook nog tijd blijft voor de hapjes en de tapjes (en het warmen van de vingertoppen boven de vuurkorven).

Onder de (speed)vangst de klassiekers :

Sprookjesachtige oude huizekes ...

sprookjes bokrijk winteravonden 2010

en spookjesachtige vuurballen boven de bevroren poel in het bos ...

spooky bokrijk winteravonden 2010

Oude molens en nog meer oude huizekes ...

bokrijk winteravonden 2010

En tot slot net voor sluitingstijd een vuurwerkje'tje'pjempje. Gelukkig wisten we dat al uit de brochure of het was voorbij voor we er erg in hadden. Omdat ik niet (alleen) de klassieke vuurbollen in een gitzwarte lucht wilde trekken zoals deze

vuurwerk 'gewoontjes' bokrijk winteravonden 2010

(dus ook) maar die kan je net zo goed, wat zeg ik, beter in augustus in Aarschot gaan trekken vanop een terras met bediening; maar de pijlen liever wat meer in de context van het domein wou krijgen zoals deze ...

vuurwerk 'anders' bokrijk winteravonden 2010

stond ik me nog wat op te stellen achter de molen terwijl de rest al door was richting het oude dorp. De molen zonder wieken was niet echt bijzonder, de eerste foto ervan nog minder maar dat zou bij thuiskomst enigszins veranderen. Want toen viel me ineens dat streepje licht op in de linkerbovenhoek. Een heel helder streepje, heel hoog in de lucht. "Dat zal toch geen..., nee dat zou wel heel toevallig zijn ... een vallende ster ?" Alhoewel, het vuurwerk was nog niet begonnen en zelfs al zou ik de eerste pijl gemist hebben dan zit het oude dorp een stuk de andere kant op.

vallende ster ??

Een week later boeide dat streepje me natuurlijk nog steeds mateloos en ging ik op zoek naar informatie. Ver moest ik niet zoeken - bedankt Frank - want op de site van onze weerman kon ik zien dat er van 2-5 januari sterren uit het sterrenbeeld Boötes zouden vallen, de Bootiden. 2 januari! Met een belichting van 5 seconden te kort voor een "fotografisch geschilderde sterrebaan" en dan hadden toch nog een paar sterren in de buurt baantjes moeten trekken.

Heb ik nu echt per ongeluk een vallende ster getrokken (om het op z'n limburgs te zeggen : sjiek'ahhhh) ?? Mag ik dan een wens doen (en nu mijn meteorietje maar blijft vallen, daarmee blijven doorgaan voor eeuwig en drie dagen ?) ? Wat zou ik dan wensen, alleszins niet iets wat je kan kopen want ... dat koop ik te langen duur toch (dat heet budgetplanning of zoiets; nu ons land subiet failliet gaat moet er toch niet teveel op de rekening blijven staan). Wat zou jij wensen (profiteer ervan, er is over ;-) ?

4 comments:

meneer boerenerf said...

Een leuke boerenerf hebben we vorig jaar al gevonden. Het belangrijkste blijft toch een goede gezondheid. Met voldoende geduld, energie en doorzettingsvermogen kun je de meeste zaken immers zelf wel bereiken. Alhoewel, het weer kun je ook niet beïnvloeden: een goede gezondheid en goed weer voor alle tuinbloggers dan maar?

Unknown said...

Amai zo schone foto's! Bokrijk is toch iets speciaal eh, een jaar of 2 geleden voor de eerste keer geweest... en moeten we dus nog doen, liefst elk seizoen, maar de Limburg is toch zo ver eh ;)

Ik denk met hdr dat ge er speciale dingen kunt uithalen (of zijn het al hdr's?)
Wel knap! dat is wat anders dan de laatste dag en het laatste uur nog naar containerpark gereden :)

Wat wens ik mezelf nou een voorspoedige verbouwingen... keuze's maken, rommel wegsmijten en verhuizen!!!!! Kan het nog niet geloven en het zal mijn wereld overhoop gooien werksgewijs... dan zal ik een uur onderweg (openbaar vervoer)zijn ipv 15 minuten met de velo

the666bbq said...

de eerste en die van de molen zijn inderdaad subtiele HDR's (3 opnames), ik ben niet echt een liefhebber van die kunstmatige "over the top" HDR (al heb ik zelfs in dat genre al mooie dingen gezien - toch meer uitzondering dan regel). Bij nachtopnames (hoog contrast) kan dat wel handig zijn om meer detail in het beeld te brengen (bij die eerste bv. moet je anders de keuze maken achtergrond correct belicht met een zwart silhouet van huisje, boompje, beestje; of net die voorgrond goed maar dan de achtergrond overbelicht; hier een gezonde mix van de twee maar dus niet in één opname te doen; allez ja, vanop één RAW prent lukt het soms, ik hoor dat Topaz dat redelijk goed kan) - bij jullie was het toch ook meer het subtiele type als ik het me goed kan herinneren.
Dat woonwerkverkeer lijkt me inderdaad een drastische verandering die je misschien liever andersom had gekregen; alhoewel, een uurtje kan je in de trein al wat beter verzilveren dan door 10 minuten 'metro' scannen en een speed-sudoku; kon een aardig mondje zweeds na een jaartje Aarschot-Brussel Zuid al zeg ik het zelf ;-) tack för complimangen på bilden, voor twee uurtjes schuiven was ik tevree ende gelukkig ... Ik heb de meeste wel een beetje moeten desatureren want Bokrijk was nogal kwistig met (onnatuurlijke) kleurtjes in het licht.

Goede gezondheid staat inderdaad met stip bovenaan maar dat gaan we niet alleen wensen dat gaan we ook doen, want een goede gezondheid heb je toch ook voor een stukje zelf in de hand. Alhoewel, als iemand me kan vertellen hoe ik van die vervelende hoest afkom dan krijgt die elk jaar een kist tomaten - na twintig jaar begint me dat wel m'n voeten uit te hangen (de hoest, niet de tomaten). als er maar geen binnenstebuitenkeren meer bij komt kijken, dat hebben ze al geprobeerd.
Vanaf vrijdag beginnen we eraan, is ne keer iets anders dan vanaf maandag ;-)

Ulle wensen waren peanuts voor mijn meteorietje, is er amper kleiner door geworden, dus dat komt allemaal goed !

Unknown said...

Bij nader inzien dacht ik ook al dat het hdr's zijn... want hoe anders krijg je die voor en achtergrond scherp en belicht.
Ik ben nog niet helemaal weg met hdr techniek.. men levengezel wel, en als ie dan vraagt wat vind je hier van ga ik ook naar de meer subtielere hdr dan dat het over the top is, het moet nog natuurlijk blijven, vind ik. Tegenwoordig specialiseerd ie zich in hdr panorama's ja met een grote hof kan je niet anders.

Qua reistijd... tja ik heb er zelf voor gekozen om zo ver te gaan wonen. Helaas gaat het vooral bus-werkverkeer zijn en ik heb al gemerkt op een trillende bus valt niet veel te lezen, maar muziek luisteren kan wel en ik was al aan het denken om the old-fashion-way talen te leren op die manier of een sprekende boek te huren in de bib, lijkt me wel tof om een boek te horen ipv te lezen... zoveel opties zal dus allemaal hopelijk voor september zijn, zoals zovele van men goede voornemens pas beginnen wanneer we er wonen :)