30.1.11

Waar ?

Hier!
Ghent. Het land van de rechte frou, waar bovendien de verhouding "staat-met-ne-frou" aangenaam hoog is. Gent organiseerde een lichtfestival (Hier Licht Gent). Vlaanderen Vakantieland deed de promotie. En, 1+1= wel 2, de opkomst was navenant. Alles boemedevol.
Eerlijk is eerlijk, Eindhoven scoort qua festival beter. Door het festival over meer dagen uit te spreiden. Door geen exclusieve installatie te voorzien op één dag (onderstaande verzameling lampederekes, vanop het balkon van de derde verdieping van het NTgent duidelijk een letterlijke interpretatie van het festival). Maar vooral door de rode leidraad door de stad in de vorm van rode lantaarns, wat een gedoe om in Gent de weg te vinden en te blijven vinden aan de hand van de kartonnen gloeilamplogos en een donker stadsplannetje. Je zou denken dat het in zo'n mierennest maar van te volgen was, maar ook mieren zwermen al eens uit ... Misschien de volgende keer ook bewegwijzen met licht... maar voor de rest : leuk.

hier licht gent

De volgende ochtend nog even door de stad (Elke reden om niet thuis te moeten slapen is goed), waar we de Chiromeisjes van de Damiaanactie geleerd hebben dat een beker chocomelk wel een bodempje whiskey kan verdragen (eigenlijk zelfs lekkerder dan verhoopt), onze excuses aan de Stichting indien men dat groepje 's avonds zattekes is gaan oppikken. Eindelijk hebben we dus ook de pennetjes, en ze doodlen absoluut zo plezant als op teevee. Pakken als je de kans krijgt!
En het prentenboek 'Marjolein - een boek voor wie niet tuinieren kan maar het snel leren wil' verdiende haar plaats in de boekenkast van het kleinste kamerke meer dan op een klammige kade. Conscience leerde zijn volk (de vlaamsche boodschap) lezen, Marjolein leerde de mensen voor mijn tijd tuinieren aan de hand van een stripreeks in de kwaliteitskranten, toen bleek dat iedereen in '72 wel tot plicht had gekregen een boom te planten maar niet wist hoe. "The best of" gebundeld in een boek. Kon ik niet laten liggen.
Heeft wel weinig impact gehad denk ik want de mensen moeten nog altijd bomen planten/tuinieren en weten nog altijd niet hoe ze dat moeten doen ;-) Misschien lag dat niet aan de strip maar lezen de mensen geen kranten. Zoals ik, want dan had ik geweten dat dat groepje wegenwerkers les kreeg in puttekesvullen. Alsof het niet had gekund, ze hadden toch weer een paar krantenartikels nodig om de publieke opinie de "juiste" kant op te sturen ...

Ziezo, weer een weekend korter bij de lente ...

1 comment:

bart said...

het sch**t weekends, meneer! Maar ook hier worden ze goed besteed. Blij dat het bij jullie ook van dat is :-)