4.1.11

heb je het gezien ?

ik wel ...

zonsverduistering 2011
9u06

zonsverduistering
9u09

zonsverduistering hoogtepunt, hoogtepunt ?
9u14, cloudy with a chance of meatballs

zonsverduistering-diamant
9u16, toch een klein diamantje ?

Maar vooral, heb je het gehoord ?? Vogels en honden die steeds zenuwachtiger worden en dan plots die stilte. Niet zo indrukwekkend als die keer in 1999 toen half Vlaanderen aan de Franse grens bleef hangen en wij voor de zekerheid toch maar een paar kilometer verder bolden (zellie wolken, wellie een open hemel en onze eerste volledige zonsverduistering). Dat was echt een kiekevleesmoment, zo alles in 't zilver, koud en muisstil (de stille ohs en ahs tijdens en het luide applaus voor de ongekende regisseur nadien niet meegerekend).
Wat worden die beesten gewaar wat wij niet opmerken - aan hoeveel mensen is dit vandaag gewoon voorbijgegaan - is het iets wat we hadden kunnen ruiken misschien?

Maar kom, deze was toch ook mooi (het piekmoment uiteraard weer met wolken) en we moeten maar tot 2015 wachten op de volgende ("da zal't rap zijn, 't is al 4 januari" - niet doen, ik Haat dat soort mensen).
Maar hoe kon het ook anders als janneke maan met de zon mag komen spelen ...

8 comments:

natuurlijk-rijk said...

Ik heb het alleen maar gezien, vanuit den auto dan nog naar het werk. ik had hem schoon in mijn achteruitkijkspiegel, gelukkig zonder accidenten.

bart said...

Nee gedimme, niet gezien. In plaats van de vijgen achter pasen van Frank De Booseren en (jazeker!) uzelve zou ik u allen vriendelijk edoch dringend willen verzoeken om mij bij een volgende gelegenheid duidelijk op voorhand op de hoogte van dergelijke evenementen te stellen, kwestie dat ik niet in mijn lui nest lig te ronken gelijk deze morgen! Tikketoch! Dankuzeer!

Anonymous said...

Ik zat al op kantoor tegen dat de zon er eens aan dacht om op te gaan.
Niet gezien dus. Maar je foto's maken veel goed. Vooral de eerste twee zijn echt wel cool.

meneer Boerenrerf said...

Ook niet gezien wegens moeten werken, grrr!
In 1999 wel nog op het laatste nipperke met ne maat naar Laon gecrossed (als ge jong zijt doet ne mens zulke zotternijen) en die volledige zonsverduistering was pretty nice (idem voor de jonge Franse deerne die de wijn uitschonk trouwens).

Anonymous said...

Ik was ook bij de 'wellie' en behoorlijk alleen midden in de velden, toen. Nog altijd blij dat ik het studeren toen heb laten liggen ten voordele van dat moment!
Dit keer was ik helaas in Brussel en daar is het altijd een beetje zonsverduistering... (niets geroken ook :-))

the666bbq said...

da'k het zelf eigenlijk bijna vergeten was ... maar toen ik de lucht daar zag opzwellen begon er weer iets te dagen en pas toen ik eens met m'n ogen pitste (lees : bijna open kreeg) zag ik dat dat 'dan toch vandaag en al goed aan de gang' was.

gewoon werkendag maar ik woon helaas gelukkig kort bij zo'n woonwerktrechter waardoor het eigenlijk niet uitmaakt wanneer ik vertrek om redelijk constant te arriveren.

Ellen said...

Nee, gemist!!

Marleen/Wiz said...

Ja, was er helemaal klaar voor, maar een en al wolk!:-(((
Geweldig om hier toch foto's te zien:-) Dank!
1999 staat mij nog helder voor de geest (idd Noord-Frankrijk) en vooral die stilte en kou- onvergetelijk moment:-)