1.7.10

gelei'k Pearl Jam ...

... Grote Vakantie, (oef) geen lessen of opdrachten meer naast de gewone ADL, dus weer iets meer vrije tijd voor andere dingen. Niet dat ik het erg vond die lessen, integendeel, die waren wel plezierig (het kan dus, en daarom volgend jaar meer van dat) : 5 tuinontwerpen gemaakt, voor echte klanten, en nog een paar hele leuke extramurale activiteiten...meer moet dat niet zijn. En één klant vond haar (mijn, haar, ons, mijn voor haar) plan zelfs goed genoeg om het ook voor echt in 't echt te gaan aanleggen ... eentje voor de categorie "mijn eerste keer" dus (subcategorie 'ik wil nog eens'). Vetkoel ! (kom maar op, 36°). De rest moet nog kiezen, of durft niet te komen zeggen dat ze de plannen (alle 16??) toch maar niks vonden... (smaken verschillen of zou het aan die glimmende spitvorken gelegen hebben die bovenop onze pennendozen lagen ??)

Maar 't zal nog niet voor direkt zijn, die vrije tijd, want ik voel een beetje Gooikoorts opkomen (eigen schuld dikke bult, eerst het gras maaien in de bloemenwei en dan nog naar Graspop) en daar helpt alleen Sweet Coffee en Pearl Jam tegen, maar waar vind je die dingen nog ... ahja, daar dus !.Ondertussen dan maar automediceren met huisgemaakte parelconfituur [gelaai], van rode en witte bezekes (hmm, we zijn de roze rats vergeten bedenk ik dan ineens). Het recept voor confituur moet ik niet meer geven zeker (volg gewoon de verhoudingen van je confituursuiker, 1/1 vind ik wel handig) ? Maar vergeet als je weer eens een papje van je favoriete inmaakfruit maakt toch niet te freewheelen ; kijk eens of er geen fruit in de mand ligt (kiwi bv), die morgen toch niemand nog wil opensnijden, of verlos de munt buiten uit z'n lijden - alle onkruiden laten zich gewillig euthanaseren de laatste tijd, toch goed voor iets die droogte).

Oh ja, nog "een eerste keer" (dit seizoen) : de eerste komkommer, die geoogst, gekeurd en aangesneden werd door de komkommerconnoiseur van het gezin.Next ! Alhoewel, ondertussen sterft de tuin wel een beetje, 34° zijn er toch net 2 teveel...

5 comments:

Anonymous said...

Eeen heerlijk vooruitzicht he!!

Zo'n heerlijke lange zomer!!!

Dus je bent tuinen aan het ontwerpen? Leuk! En de eerste is goedgekeurd? Gefeliciteerd!!

Ik heb onze eigen ook helemaal zelf ontworpen, dat vond ik best wel leuk om te doen. Op mooi ruitjespapier, het zag er professioneel uit!

En alles doet het goed in je tuin?
Jam maken doe ik niet, ik eet het nooit. En mijn man zo af en toe.
Geeft niet, oudste kleinkind kwam gisteren tussen de middag zijn boterhammetje hier opeten, en hij zei, het is hier wel een snoeptuin!! Dan moet ik snel zijn wil ik zelf nog wat krijgen !!!

bart said...

reanimatie is op komst! de eerste vlagen zijn geariveerd alhier. Morgen stuur ik ze door naar uwe coté, als ik er hier klaar mee ben.

Aagaard Farms said...

I wish I could read the language - it looks like fun!

the666bbq said...

alles doet het allesbehalve goed in de tuin ;-) want (@Bart) ik was daar ongeveer laten we zeggen een goed uur in uw buurt en ik kreeg inderdaad een kleine windhoos gevolgd door een redelijk buiencomplex op m'n tent (waarvan ik de meeste maar heb van horen zeggen en "zie nu het gras is nat" want ik slaap daar nogal eens door als ik gedronken heb ;-) maar (thuisgekomen) mag ik je herinneren aan je belofte om ze door te sturen (of roep ze eens terug voor de juiste instructies) want ik zie hier weinig sporen van vocht laat staan heropleving !! ze zijn daarboven weer fameus met mijn koteleten aan 't rammelen...

Anonymous said...

Hihihihi......sorry !!

Kan er niks aan doen, dat ik moet lachen!!!