8.7.10

't is weer voorbij die mooie zomer ...

... vruchten.

Eerst kijk je er naar uit, dan heb je er genoeg(1) van, dan heb je er genoeg(2) van of ben je ze misschien zelfs echt een beetje beu, om ze niet zo heel veel later alweer te beginnen missen. De aardbei is zo'n zomervruchtje waarvan ik te weinig doordragers heb om het seizoen te verlengen. Andere manieren om het seizoen te verlengen zijn natuurlijk het inmaken/confituren (check) maar ook ijsjes en daar valt dit dessertje van Martha Stewart (frozen strawberry souffles) enigszins onder. Waarom er gelatine in moet is me een raadsel (zodat de "soufflé" langer rechtop blijft, of luchtiger ??). Lekker in elk geval en met een ijsmachine echt kinderspel (anders weer dat gedoe met au-bain-Frie(gi)da). Neem geen al te grote potjes want het vult ... nogal.

strawberry-souffle, ja de slagroom da moest zo

De aardbei chips waren een gemengd succes, maar ik was weer lui en gebruikte voor de chips niet haar maar dit recept dat er minder ingewikkeld uitzag (geen siroop koken en laten afkoelen maar gewoon poedersuiker strooien). En om mee op de foto te kunnen staan moet je natuurlijk over verse aardbeien beschikken (doordragers dus stante pede op de buy-a-licious lijst).
De frambozen hebben dit jaar geen zin om groter te worden dan het sop van een klein pinkje, hoe zou dat nu toch komen (de volgende regenbui is weer met een week uitgesteld wegens eerst nog wat leuke dagen aan 35°)

... festivalsstart.

een beetje een valse start maar aan Peut-être demain zal het niet gelegen hebben. Raymond VHGW zou zeker zeggen, niet morgen, niet seffes, niet direkt, niet sebiet, Niet weldra, Maar nu, Maintenant, tout de suite, Heute, gvd... en ik vrees dat hij weer eens gelijk heeft. Misschien toch morgen, over 50 dagen, of nog wat sneller op de Gentse feesten of zo.
Dan was Pearl Jam helaas heel wat minder. Arcade Fire en Vampire weekend hebben die festivaldag nog redelijk kunnen redden. Absynth minded was goed bezig maar kreeg de kans niet door het parallele pippepodium (afschaffen die overlap). En het publiek was tam (bier en vier dagen bakken in de oven is daarbij geen excuus).
(Spijtige) Trends in festivalland (over bikinitopjes en teveel vlees gaan we het even niet hebben) : Consumptiebonnen in schijven van tien euro (domdomdom) en de immer slappe friet. Duur bier daar kan ik met die dagen nog mee leven maar slappe friet daar snap ik niks van; moeten we daar nu echt een tutorial voor schrijven ??

peut-être demain

Wat staat er nog op de planning tussen het waterkruien door : Brosella (gratis), de Feeërieën (voor de naam alleen al, een hele week gratis), Gentse feesten, m'eire morough (redelijk gratis), folk dranouter,... vergeet ik nog iets ? (Elvis Costello op Cactusfestival vergeet ik bewust)
Als je me tegenkomt trakteer ik wel een pintje, maar dan zul je misschien wel even de eerste stap moeten nemen want op dat vlak, dat is al meermaals gebleken, ben ik soms een beetje sociaal andersvalide schuchter (ik zal bij dat pintje wel uitleggen hoe dat zo gekomen is) waarvoor alvast mijn oprechte excuses... echt de waarheid.

4 comments:

tijdtussendoor said...

Martha Stewart muffins, geweldig en zo goed gelukt!
Om in te kaderen en dan heel de winter van nagenieten ;)

hilda said...

jammer dat ge die potjes niet zo van t scherm kunt plukken, t ziet er overdreven lekker uit!

Anonymous said...

Sjonges, heb ik even spijt dat ik met mijn zomerfruit net een taart heb gebakken in plaats van die vervrozen dinges! Ze zijn ietske te barbie naar mijn smaak (qua uitzicht), maar je ziet zo dat ze lekker zijn!
En blijkbaar ben je iemand ergens tegengekomen die je dat achteraf heeft moeten vertellen? ;-)
Over festival-eten: enkel op couleur café ben je nog blij dat je honger krijgt, als je het mij vraagt.

the666bbq said...

no comment ;-)