4.2.09

Welke serre moet ik kiezen ...

Wel als het van mij afhangt : geen van ACD. Ik heb er zelf van dat merk geen maar ik weet dat ik er ook nooit één van hen zal bezitten. Want het zal geen geheim zijn dat ik niet graag 'in de maling' genomen word. En er is meer dan 'mindenstens schijn van bedrog' zoals dat in de tv novelles zo mooi wordt genoemd. Straffe uitspraak, dat vraagt om straffe bewijzen.

De kans is groot dat u vandaag de nieuwe folder van uw tuincentrum met de serres heeft ontvangen. De derde tuinman die laaiend enthousiast is over zijn ACD serre schijnt Kris Van Brabant te heten maar ik vind hem verdacht veel lijken op Toby Buckland, de nieuwe presentator van Gardeners World (BBC). Ik moet bekennen dat Monty nog steeds mis.
"Maar het zou toch kunnen dat Kris Van Brabant gewoon zeéeéer sterk lijkt op Toby Buckland, zou het niet kunnen dat u zich vergist ?" Misschien wel, maar je moet niet zo heel lang googlen om de foto terug te vinden die gebruikt werd om KVB een kop te geven : (de vijfde afbeelding, de eerste pagina). De photoshopper van dienst heeft toch al de moeite gedaan om het plaatje te spiegelen, en een beetje in de breedte op te blazen ("dan gaan ze hem niet herkennen"). Wat zou Toby er zelf van vinden trouwens dat ze zijn kop lenen ? Misschien moet ik het hem maar eens vragen ;-)

Toby Buckland aka Kris Van Brabant aka Toby Buckland

Het vinden van echte getuigenissen van echte gebruikers, dat probleem heeft Sony alleszins niet. De tevredenheid onder de gebruikers van de alphas is vrij hoog, vaak hoger dan de ratings van de experten. Mijn trouwe Canon A80 (met kantelbaar scherm) heeft deze week de geest gegeven (of beter gezegd de geest zit vast in de sensor) en is dus dringend aan vervanging toe (doop Bram, vakantie,...). Opnieuw een spiegelreflex en daarin gaat de bikkelharde strijd nog tussen de Sony alpha 300 of de Canon 450D. Alle advies is welkom.

Nu ga ik een dozijn soorten meloenen bestellen, en al wat er per ongeluk nog in het digitale winkelkarretje valt.

3 comments:

bart said...

voor de serre: collishop
voor de DSLR: nikon :-p

the666bbq said...

thx Bart. Ik heb een paar jaar geleden geïnvesteerd in een behoorlijk leuke semi professionele tunnelserre dus ik heb voorlopig geen andere nodig - zeker geen van ACD ;-) Als er een volgende komt is het een grote vaste in glas, als het effe kan zo'n Victoriaanse kas; dus ik zal al maar beginnen sparen ;-)

Welke Nikon kan je dan aanraden (in het rijtje van a300, 450d) de D60 ?

Gert Arijs said...

Canon!
:-)