15.2.09

Goji bessen zaaien ...

De laatste plaatsen in de kweekkast zijn bezet door de gojo zaden. "Huh, weeral goji ?" Er staan ondertussen inderdaad al een dozijn goji plantjes 'te wassen' maar ik had nu eenmaal gezegd dat ik 'de zaden van Wageningen' (15 euro voor 50 zaden, veel te duur) zou uitspelen tegen de zaden uit de gedroogde bessen uit Diest (makkelijk een paar duizend zaden voor 3 euro). Ik heb de dure zaden gelukkig niet moeten kopen maar gekregen van Oscar, waarvoor dank. 32 zaden van merk A, en 32 zaden van merk B, verdeeld over 16 rolletjes (dus 4 zaden van een soort per rolletje), de rolletjes evenredig verdeeld over twee bakjes om de invloed van de ongelijke verwarming van de kweekkast te minimaliseren. Ik hoop natuurlijk dat de zaden wel hun prijs waard zijn, want dan heb ik prachtige planten; gratis ;-)
Let the games begin.

Het 'oogsten' van de zaden uit de gedroogde bessen is nochtans niet zo moeilijk, laat ze gewoon een dagje zwellen in wat water en je kan ze er zo uitknijpen, het gaatje aan de voorkant (achterkant?) is al voorzien.

heart shaped pizza

Nu we het toch over Oscar hebben ... die heb ik vrijdag gekocht. Oscar de organische USB hub dan toch (kattekop voor USB voor de leken). Het moet zowat het eerste eco-gadget zijn dat ik gekocht heb maar ik was al bijna aan de kassa voor ik dat in de mot kreeg. Het was de enige USB hub die geen extra voeding nodig had, en bestaat uit (fair trade) katoen, karton en kapok (oesje, KKK). Niet meteen dingen waar je spontaan aan denkt als je het over computeren hebt. Zou het in de was mogen met onze zeepnoten ?

De Valentijn hebben we dit jaar ook weer overleefd. En geen enkele Paris-hie die zijn monsters aan mij heeft hoeven te slijten. Laat de doosjes los (doorklikken op de foto), consuminderen is bevrijdend en minstens zo effectief.

heart shaped pizza

1 comment:

Olaf said...

Ik wil ook graag Goji bessen gaan kweken. Waar kan ik de zaden bestellen, heeft u een tip?