27.8.08

alles is nep...

analoogkaas. De naam alleen al. Fabrikanten en pizzabakkers gebruiken de 'kaas', een mengsel van palmvetolie, zetmeel, melkeiwit en zouten omdat het goedkoper is dan echte kaas. Er wordt geschat dat 25 tot 40% van de kaas in kant-en-klaarmaaltijden, snacks, pizza's en pasta's al nep zijn. (zucht) Donderdag 28 aug. een reportage hierover bij de keuringsdienst van waarde (22u Ned 3) "KVW, dingen waarvan je niet weet dat je ze niet weet". Als dit programma nog niet geprogrammeerd staat in je recorder dan is het nu de moment (alle episodes). Woensdag 27 augustus is het trouwens de laatste "klootwijk aan Zee" van dit seizoen ook een eye-opnener (20u50 Ned 2).

Amerikaanse boeren zijn op zoek naar alternatieven om de koeien te voeren. De prijs van graan en maïs zijn door de groeiende bio-ethanol markt sterk gestegen en het wordt te duur om de koeien 'klassiek' te voeren dus wordt er andere spijs door gemengd. Ze hebben blijkbaar van Belgische boeren geleerd dat oude motorolie wel werkt maar niet geliefd is bij de consument dus proberen ze het met chips en M&M's, omdat ze goedkoper zijn dan maïs... (zucht)

De kleinste roltrappen ter wereld gaat toch al een trap of 5 omhoog (zucht). Akkoord onze voorgeslachten moeten zich ook kunnen verplaatsen in de winkelketens, en roltrappen zijn waarschijnlijk goedkoper voor die kleine verschillen dan een kokerlift maar bij zo'n klein verschil heeft meneer ingenieur-architect niet aan z'n bomma gedacht en waarschijnlijk gewoon zijn "creativiteit" niet meer in de hand kunnen houden. Dat maakt de kans bijzonder groot dat hij buiten de deur poept want vreemdgaan en flirten zou de creativiteit stimuleren. Als je partner weer een creatieve bui krijgt, je bent gewaarschuwd...
Als oma geen 5 trappen kan nemen, bespaar haar dan het 'genot' van het shoppingcenter, en koop haar een boom, zodat ze thuis rustig in de schaduw van haar tuin kan genieten. En blijft fitter dan je oma door de roltrap niet te nemen.

te koop: nutteloze roltrap

Ondertussen komt de serre op kruissnelheid en volstaat voorgerecht met tomaten, tomatensoep gevolgd door een  hoofdgerecht met tomaten en tomaten als bijgerecht niet meer om ze verwerkt te krijgen. Dan maar aan het nagerecht begonnen : tomatensorbet. Bij mijn eerste poging naar mijn gevoel te veel suiker in de siroop, tomaten zoet + suiker zoet = nagerecht zoetzoet. Maar verwacht je wel aan een smaakbom (tenzij je tomaten uit de winkel gebruikt natuurlijk). Nog niet voor op een "horeke met drie bollen" maar in de huidige vorm toch al bruikbaar als 'accenttoets'.
Tomatenessence maakt dan komaf met de te vochtige tomatenpuree bij het inmaken. Misschien ga ik door het italiaanse tomatenmolentje de essence nog missen.

No comments: