3.7.08

nonde nonde m'n kolen

Het is weer een slagveld bij de kolen, geen enkele van het dozijn dat ik onlangs heb geplant heeft het overleeft, allemaal netjes afgekloven door het gevleugelde ongedierte. Bij mijn vervolgpogingen moet ik zeker de netten inschakelen. Weer een investering tegen volgend jaar... Misschien moet ik toch maar eens een duivenval improviseren, geringde duiven kan ik humaan vrijlaten, ongeringde duiven mogen even humaan de soep in. De kolen zijn misschien de sop niet meer waard maar de duiven die zo gretig van mijn kolen hebben gesnoept dan toch al ...
Fijn toch dat kringlooptuinieren ... Maar dan moet je wel je kringloop wat in de gaten (kunnen) houden. Enkele engelse volkstuintjes mogen de vreemd vervormde groenten uit hun biologische moestuintjes niet verbruiken. Ze hadden blijkbaar commerciële (niet-biologische) mest gebruikt, van paarden die gevoed waren met hooi dat door boeren was bespoten met een herbicide. Dat herbicide zat dus nog op het hooi, door het paard, in de mest, en brak doorheen die cyclus onvoldoende af. De producent van het herbicide zegt op haar website : 'As a general rule, we suggest damaged produce (however this is caused) should not be consumed. Those who have already used contaminated manure are advised not to replant on the affected soil for at least a year'. Of vrij vertaald : 'als het niet weg is, dan hebde minstens voor nog een jaar pech'.

Het zijn moeilijke tijden voor de potplanten, toch als je zo bedreven bent in potplanten als wij. Staan ze niet te droog dan staan ze te nat en met dat zomers weertje dat we nu gepresenteerd krijgen is dat niet bij te houden.
We hebben nog een rijtje Erysimum gezet aan de voordeur, ik begrijp niet hoe 'muurbloempje' een scheldwoord kan zijn als je dit plantje bekijkt. Niemand is tot nog toe binnengekomen zonder het plantje te complimenteren. Laat dat een opsteker zijn voor alle muurbloempjes...

Borsten. Soms mooi om naar te kijken, vaak lastig om te hebben (naar 't schijnt). Iemand (met grote borsten) heeft zich afgevraagd of het niet mogelijk zou zijn om de potentiële energie die deze borsten met zich meedragen niet kan worden aangewend om ... "een iPod op te laden". Onderzoek heeft uitgewezen dat sporten met een D-cup in een weinig ondersteunende BH 'borstuitslagen' tot 35cm kunnen teweegbrengen maar zelfs met de beste (sport)ondersteuning blijft er wel wat op-en-neer verkeer. Als je dus voortaan iemand ziet staan huppelen dan is zij misschien haar gadgets aan het opladen. De technologie bestaat nog niet maar ze heeft ... potentie.

Herman is ondertussen weer aan zijn jaarlijkse tuinfeest begonnen. Ik denk dat ik dit jaar de familie weer eens ga meenemen naar de folkfestivalletjes waar toch meer een familiesfeertje hangt. Rosemarie zat ongeveer een week voor ze geboren werd nog op Dranouter - valies met bevallingssurvivalkit in de koffer; ze kon toen al niet stilzitten bij luka bloom, één van de favorieten van papa en ondertussen danst ze op elk streepje muziek dus ze gaat dat wel fijn vinden. Er bestaat tegenwoordig blijkbaar een echte 'zomerfolkfestival' reeks.
folky zomer festivals

No comments: