24.8.13

home is where my veggies are ...

"Zottem nog leven?", "schrijf nog eens iet!", "zijde gestopt?", een greep uit de gehoorde differentiaal diagnoses op het symptoom : 'blogpostdatumovertijd'.Andere prioriteiten en besoignes, wordt dan "hij die er wat minder over spreekt, is hij die ervan kan blijven eten". Reizen en boeren zijn inderdaad niet zo compatibel, zeker niet als dat, work and/or pleasure, ongeveer één keer per maand mocht in een al 'challenging gardening season' op z'n eigen, maar hoor je me klagen ? (dan hoorde je het verkeerd).

En na wat sporadische verkennende trekjes van kleine koppeltjes ganzen over de vaste route du soleil, trok gisteren heel de familie weer in formatie voorbij in wat minstens een voorteken mag zijn van de naderende winter (nature knows best, alsof de Hibiscus het al niet zachtjes had ingefluisterd). Helaas. Want iemand heeft de tomatenverf gepikt, alle kleuren (uitgezonderd blauw en wit) zijn welkom. Want er valt nog wel wat te rijpen voor de winter prikt. Met een klimaat dat uitvlakt naar een jaarrond 18° en ietwat nazomer kan het meevallen maar anders was het geen grellig geweldig tomatenseizoen : later begonnen (laat koud), veel blossom drop (warmte stress), langzaam kleuren (warmte stress), maar we eten dus no stress... En de rest van de moestuin ligt bijna winterklaar, chill!! ;-)

4 comments:

natuurlijk-rijk said...

Oef, dat werd tijd! Wree schoon schup hebde daar trouwens! En leuk om ne keer een overzicht te zien, meer van datte zou ik zo zeggen ;-)

bart said...

blossom drop! Warmtestress! Nu weet ik hoe het komt zie!

the666bbq said...

minstens twee generaties blommekes hebben nog niet eens mogen meespelen, flauw he...

Kees de Boon said...

Super interessante en informatieve site, die ik graag volg!

Mag ik via deze weg een voorstel doen voor uw blogroll/linken: http://deboon.blogspot.nl

Een link naar uw site heb ik reeds opgenomen op mijn site.

Met een hele vriendelijke tuingroet,
Kees de Boon
twitter @keesdeboon