...maar daar besliste De Muis anders over
Alle zaden op het d(r)uivenkot moesten er aan geloven, en dat waren er nogal wat, meer dan genoeg om een winter mee door te komen als klein onderkruipertje dus dat moet daar nogal een feest geweest zijn (op kosten van een ander). Met name de honderden dikke pompoenzaden moeten bijzonder gesmaakt hebben. Hoog of laag gelegen speelde ook al geen rol, als het maar niet te moeilijk was om er bij te komen (in elkaar geschoven potjes bv. niet), of te klein en de moeite van het peuzelen niet waard. De verzameling reukerwten, toch een twintigtal zakjes vette kluiven, werd ongemoeid gelaten; misschien wel uit oprechte compassie.
De tomatenzaden, met uitzondering van de oogst van vorig jaar, lagen gelukkig allemaal binnen ... misschien moet ik dat vanaf nu maar met alles doen behalve het met difenacoum geïmpregneerd graan, daarvan krijgen ze de all-you-can-eat-buffetformule.
Het voor de verandering niet-bijna-gratis moestuinseizoen trekt zich dus met enige vertraging op gang ...
9 comments:
The horror!
hopelijk ben je niet te veel soorten 'kwijt'. Anders een lijstje posten, dan kunnen we misschien depaneren?
Oei, oei, da's minder prettig nieuws, de mijne liggen gelukkig ook binnen, buiten een emmer vol zonnebloem-zaden, straks toch nog maar eens gaan kijken.
Ik wil ook wel helpen depanneren hoor! Ocharme, wat een ontdekking zo aan het begin van het seizoen :-(
Ik hou eraan te kunnen mogen genieten van de voordelen verbonden aan een goed moestuinnetwerk ;-)
Maar wellicht was dit ook een teken om sowieso de stock eens te voorzien van nieuwe waren ... Maar den opkuis, ik heb nog nooit een huisdier gehad dat zo onzindelijk was (wordt vervolgd)
Ai, niet leuk!
Protip: bewaar je zaden in een/de koelkast: ideale temperatuur, onbereikbaar voor mee-eters en ze blijven lang(er) goed!
dat zou hier dan nog al een koelkast moeten zijn ;-) De gemene deler met niet gekoelde opslag is : afsluitbare containers en het zal dat worden of binnen. En lang(er) ... Voor "de core business" (tomaten) blijven de zaden zonder veel vertroetelen meer dan 10 jaar goed, voor de rest is er bij twijfel meestal terugval op de oogst van een recenter seizoen (pompoen,...) of sowieso vers zaad nodig (schorseneren,...).
Maar er zijn ook nadelen aan die afgesloten opslag helaas (geen ventilatie/schimmelvorming/rotten/...).
Ik weet ook niet of iets wat in de tuin en op het druivenkot door mijn vuile vingers is gegaan wel een jaartje in de koelkast zou mogen van moeder de vrouw ;-) (allez, ik kan het eigenlijk wel al raden, maar kom ;-)
ha, ook last van de muizen precies ... je bent niet de enige. Hier is er wel altijd iets aangefrit door die beestjes :/ Gelukkig hebben we nu een 2e kat, deze keer een kattin, dàt is pas een jager! Op die manier houden we de muizen toch een beetje onder controle, goed voor de moestuin hoop ik.
maal twee, idempotent, ik had onze killers zelfs al eens opgesloten op het druivenkot maar de muizen dansen blijkbaar alleen als de katten van huis zijn ;-)
maar ik heb ze gevangen, 't is te zeggen al twee waarvan eentje spontaan zelfdoding heeft gepleegd in de humane val, de lafaard zag zijn toekomst waarschijnlijk niet rooskleurig, "betrapped" in de leeggeroofde graanschuur. De andere heeft me gisteren gezelschap gehouden bij het zaaien, heeft zelfs eten en drinken gekregen van zijn gastheer (gna gna gna, last supper-ish) want van sommige(!) heb ik toch zaden teveel ;-)
Ow boy, da's geen lacheding. Hopelijk kunnen moestuinvrienden u depanneren. Want weet: 't zaad van een maat kan geen kwaad. Enfin, u begrijpt me wel.
Post a Comment