23.5.12

Nie verschieten ...

hidcote manor garden

... het zijn maar vogelverschrikkers. Er stond er zelfs eentje van mezelf tussen (die met de pandenrok en matching umbrella, en als dat u nog niet in de juiste richting helpt : de schoonste van den hoop) maar die nam ik natuurlijk weer mee naar huis. Maar die van Hidcote Manor Garden herinnerden me er nog eens aan dat die dingen toch al wel heel veel te lang op de DIY lijst staan. Voor als ik nog eens 5 minuten tijd heb.
Veel duiven gaan ze wel niet meer moeten wegjagen met die pluizige tijgers die hier tegenwoordig rondhangen, maar met de juiste vulling pesten ze misschien de patattenkevers het erf af (of hun jas in), want die zijn alweer per twee bezig met eikeleg op het jonge loof. Dat wordt de komende dagen dus met regelmaat "beetlejuice and scrambled eggs" (ofte plukken en wrijven). U toch ook ?

Het was een beetje thuiskomen daar in die arts and crafts, cottage tuinen. Alsof je als adoptiekindje je biologische ouder(s) ontmoet en veel van jezelf herkend; denk ik, want ik ben zelf zonder twijfel zeer kort bij de boom gevallen.
Bijwijlen lekker arbeidsintensieve tuinen, waar de planten relatief-vrij maar met de juiste redenen 'op hun plaats' gezet zijn in combinaties die werken. Maar waar ze evenzeer worden aangemoedigd als ze gaan lopen, en ergens anders (maar meestal niet zo heel ver weg) minstens even leuk voetjevrijen met een ander.
 Een rustig-drukke tuin waar je blij van wordt, en vanop het bankje fluistert : "let's have a cup of tea, luv (in our wellies and hands still dirty)". Waar je in de ogen van Camassia kijkt, verliefd wordt en zegt : "lets propagate".
Ieder diertje zijn pleziertje maar mij zeggen die moderne onderhoudsvriendelijke Lonicera-met-boomschors-en-hier-en-daar-een-grasje-tuinen (gelukkig) niks.

 Historische tuinen (Hidcote Manor, Kew, Painswick Rococo, Sissinghurst Castle,..), enkele private tuinen (jezusmieke-hou-me-vast!), frivole tuinen (Abbey House Gardens, not-fully-naked) en Malvern Spring Flower show. Alleen voor die laatste al gaan we zeker nog eens de zee onderdoor. Met en zonder het tuinscholeke.

En elke tuin uiteraard zijn kitchen garden, arbeidsintensiever kan je het toch niet hebben ;-)

3 comments:

AnneTanne said...

Wij waren afgelopen weekend in Zuid-Oost Engeland...
Opnieuw een bezoekje gebracht aan Great Dixter, wegens vorige keer zo onder de indruk.
Niet naar Sissinghurst geweest, wegens vorige keer vooral onder de indruk van het over-de-koppen-lopen.
Wel naar Nymans garden. Leuk, maar niet echt van ondersteboven.
En de ontdekking van deze keer: Godinton House en Gardens... Inderdaad ook een Arts and Crafts tuin, erg 'gedekt' van kleurenpalet - groot contrast dus met Great Dixter - en daardoor bijzonder rustgevend. Een aanrader, en dan zeker ook het huis bezoeken (dat kan enkel onder begeleiding, en dat duurt een uurtje). Extra leuk: helemaal niet druk...

the666bbq said...

Met die drukte hadden we nog enigszins geluk; de natuur fietste ook ginder een vitesseke trager dus wie z'n reis kon uitstellen heeft dat vermoed ik gedaan, denk ik, want in de meeste tuinen waren we praktisch alleen;
Wij hadden onze reis wat gemikt op Malvern (vandaar) en zelfs daar was het de voormiddag onvoorstelbaar kalm. Maar toen ik de stortvloed van woensdag op Gardeners World zag kon ik me daar wel iets bij voorstellen ;-)

Ik veronderstel dat je, net zoals wij, met veel plezier naar het mooie blauw(witte) tapijt in de woodlands hebt gekeken...

Bedankt voor de tip, zo staat cinque terre ook nog op de must-see-lijst ;-)

natuurlijk-rijk said...

Wooow leuk uitstapje!