Zo eentje met een kruidig blikje bier in de-poep-van, of bijna nog beter zo eentje met een ooit toevallig in de kringloop gevonden schaal voor in de-poep-van.
Met een penseel en wat smaaksap maakt het voor de chef zelfs niet uit hoe druilerig het daarbuiten is ... (cave : geen goed idee om hier uw chocolade-eikes mee te willen opmaken, ça brûle)
maar de echte blikvanger is die andere held van de dag : de rookdoos. Want zelfs uw echte koolbriquetten van gerecycleerde winterbanden en overschotten gesmorgasboorde ikea-plakdeuren verdienen af en toe de smaak van echt hout (appelaar, eik, in casu zo gezegd van oude Jack Daniels whisky-eikevaten). Ge kunt dat kopen zelfs zo'n trommel, maar een oude koekendoos met wat gaten gaat ook. In elk geval het werkt, ook op een gasbbq,
en ongeveer halfweg staan de dames dan ongeveer zo kiplekker te welnessen in hun rookhok.
Kiplekkerder dan de kippen in het kippenhok. De aanvulling (marans+leghorn+rosse) van de oude stock (aarschotse hoen) bleek niet zo heel gezond, en wat overblijft zit nu aan de kippen-antibiotica, maar op het eerste zicht toch al aan de beterpoot.
Vuile lucht in elk geval, er lijkt amper licht door te komen en warmte al evenmin. Het seizoen loopt 3 weken achter zeggen de boeren en ik ben geneigd ze te geloven. Desondanks liggen toch al 4 van de 9 moestuinvakken vol, en de verplaatste serre geheel klaar om te ontvangen. Maar ik ga toch weer wachten. Alleszins tot ik weer terug ben van Kew Gardens, Malvern flower show, nog een paar leuke hofkes en minstens een kopke thee ;-)
12 comments:
Jakkes na onze kippenslachtpartij en als vegetariër ben ik snel naar onder gescrold!
maar nee gij, helemaal niet nodig, aan de prijs die we voor deze beestjes mochten neerleggen (de goedkope waren op) en de juwelen aan hun polsen te zien, schat ik dat ze een leven in alleen maar luxe hebben gekend ...
Nu vraag ik mij toch hevig af of zo'n blik hoegaarden niet gigantisch ontploft, zo in een lichaamsholte bovenop de bbq? Of heb ik het verkeerd voor en gaat het blik niet mee op het vuur?
mee erin maar geopend uiteraard wat de druk van het ketelke neemt (en de smaken vrijspeelt), er zijn er zelfs die heel de bovenkant eraf nemen maar ik weet niet hoe het dan zit met de structurele integriteit van de opstelling (zal wel nog beter dampen dan).
't is daarbinnen in de poule ook enkele graden 'kouder' dan erbuiten, het duurt wel effe voor de kip haar kerntemperatuur van 75°-80°C haalt.
no worries, gewoon eens proberen als ge een paar uur over hebt ('t is nie van 'wat gaan we nu asap eten')
Nochtans, ik ben er van overtuigd dat het ongeopend meegrillen van zo'n blik bier ook wel voor het 'betere dampwerk' kan zorgen! Te proberen op de volgende blogbbq? :-D
let's try that on ... DUCK!! ;-)
* hoort het woord blogbbq *
* ziet een bbq en interessante receptjes *
* heeft al eens een blogbbq georganiseerd; ja, zij wèl ja...*
(sluit de haakjes)
Jawadde dadde, dat zijn nu 's twee lekkere dames, zie!
En drie weken achter of niet: wij hebben al twee BBQ's achter de rug/kiezen.
oh maar als we de pizza@bbq mogen meetellen dan zijn ze op één hand niet meer te tellen, daar laten we het weer ons ook niet voor tegenhouden ... wel al vaak gedacht dat de bbq een bouwantieken glazen afdakje verdient ;-)
wij hebben een nieuwe bbq, en daarom al 3x ge bbq-t dit jaar.
de eerste keer was het in maart, -4 ofzo, uiteraard de koudste zaterdag van die maand, de tweede keer was het ook fris, maar hebben we de vuurkorf aangedaan. De derde keer was afgelopen weekend, met grondvorst etc.
Een beetje vreemd maar wel lekker, en als het weer eigenwijs is en niet zomers wil doen, dan heeft het weer pech, want wij doen het wel :)
that's the spirit ;-)
de laatste nachtvorst zullen we vannacht wel gehad hebben, het kan alleen maar beteren nu
Thank you for these explanations. Good job
Post a Comment