29.3.12

op schema ...


dens planting technique tomaten 2012
... perfect op schema eigenlijk : pepers verpot, tomaten klaar, (moes)tuin en borders proper, ter plaatse gezaaid, gras gekamd, ... kortom the usual (inclusief gebeurlijke-rampen-na-vergeten-watergiften).
Nog een half kaske zaden aan de gang, subiet de blommekes en de rappe (komkommer, meloen, pompoen, nasturtiums,...), twee keer knipperen en het is weer zomer.

de serre-brigade mag zich stillekesaan gereed houden ;-)

En hoe is het daarbuiten, iedereen op schema ?

8 comments:

Onderdeappelboom said...

Mijn tomaten zijn zelfs al verspeend, mijn beste! 40 megagezonde exemplaren staan te koekeloeren in mijn living! (en hopelijk is het binnenkort ook 's nachts warm genoeg om ze naar het kweekkot te verhuizen)

madame boerenerf said...

Schema? Moet er een schema gevolgd worden? Stress, stress :-)
De zaadjes zitten nog verpakt. Dringend aan beginnen dus

bart said...

peperkes zijn klaar om te verspenen. De meeste tomaten zijn gekiemd, op 2 soorten na. Maar nog niet het moment om te verspenen daar. Dus ook retestrak om schema, meneer!

the666bbq said...

ok, ik noteer : van voor naar achter tot boenk erop ... ;-)

Yolanda Elizabet Heuzen said...

Ja hoor, ik leg zelfs voor op het schema. En soms maak ik het mezelf makkelijk, erg makkelijk, want dan eet ik gewoon onkruid, want dat hoef je niet te zaaien, verspenen etc.
Vandaag staan madeliefjes op het blogmenu met een heerlijk receptje erbij.

Fijn weekend,

Yolanda

the666bbq said...

dat fijne (tuin)weekend staat weer voor de deur ;-)
Ben zelf ook wel (redelijk) voor het gemak hoor maar tegenwoordig ligt de agenda nog drukker dan anders (een halve zaterdag muziekschool doet wat met een weekendtuinier) waardoor het plannen van te moetes is ... (en sowieso, ik heb mijn tomatenplanten niet graag te vroeg klaar dus daar wordt wel een beetje aan 'gerekend' met het kleine kweekkastje als inzet)

Is het trouwens niet de moment van de jonge brandnetelscheuten (fantastisch in een omelet)

Zem said...

Je blog staat in mijn feedlijstje, ik lees hem graag.
Op schema: daar word ik ook wat zenuwachtig van. Nu de eerste echte blaadjes van de tomaten en de pepers in de serre te zien zijn, dienen ze te worden verspeend. En voor dat klusje moet ik rustig van geest zijn ;-)
Dinsdag is dat volgens mijn eigen agenda en de "maankalender" zo ver...

hare majesteit said...

dit jaar heb ik geen pepertjes gezaaid ivm ruimtegebrek. Alle vensterbanken vol zetten met zaaibakjes kan niet meer doordat we sinds september 2 nieuwschierige katten hebben. In de vensterbank van de badkamer (de enige kamer die lekker warm is en geen katten bevat:) ) heb ik wat tomaten gekweekt en verder wordt het jonge plantjes kopen dit jaar.