22.8.11

papa, geef mijn pop eens terug ...

...tuttut rosemarie, ik heb die nodig, en gij bram, ga maar even "wandelen" (het kan niet gezond zijn om uw vader met poppen te zien spelen).

Ze mogen hier zelf hun taarten kiezen -zolang het maar niet te ingewikkeld is- en ze koos "een prinses" (çavakes nog) ...
5 jaar is ze al geworden, mijn prinses.

Wel niet gemakkelijk, marsepeinepasta kleedjes dresseren bij 32°C, moesten alle bovenstukjes met hetzelfde gemak van het lichaam door mijn vingers glijden, het zou nogal iet geven. Een mooie voorkant is het wel geworden, maar moet een portret niet wat meer op de ogen scherpgesteld worden, papa ?

prinses-collete


En kijk eens wat een schoon rugske, juist tot waar de merknaam overgaat in de pippa-poep (die we niet alleen onder de hoepel, maar ook onder het centuurke hebben moeten verstoppen omdat haar allange benen tijdens het opmeten van de lagen blijkbaar nog langer waren geworden - ze stak dus met haar pippa-bottom boven de gâteau en dat vond mama geen zicht, met een sluikse blik alsof ik dat express zo had geëxposeerd; maar wie vond die 5de laag weer overbodig ??).
Gouden tip is misschien wel de Pippa-billen-wrap met van die statische folie, zo blijft de binnenkant van de pop redelijk proper als je haar benen door de rok laat glijden.

pippapoep


En zo zag de prinses er onder de rok uit, twee witte en een roze laag aardbezieën met slagroom (reminding memo to self : meer doordragers voor volgend jaar), maar dat hadden dus ook vier laagjes kunnen zijn.

prinses-open


Maar eigenlijk eet de prinses zelf nog het liefst smurfenvlaai, juist gelijk hare papa...

smurfenvlaai

8 comments:

natuurlijk-rijk said...

Wat leuk gedaan, en nog een gelukkige verjaardag aan je dochter!!! Hipperdepipperdepip hoera!

tijdtussendoor said...

Van een superpapa gesproken ;))

Marleen/Wiz said...

Da's een waar patisserie kunstwerkje geworden, prinsesje Rosemarie boft maar met haar vaardigevaderkoning!
Van harte gefeliciteerd ⚐

Anonymous said...

Goed gedaan! Mijn handen jeuken om er nog wat strikjes en sterretjes aan toe te voegen :-)
Smurfentaart; nog nooit gegeten. Maar ik vermoed dat ik het ook lekkerder zou vinden :-)

the666bbq said...

merci, merci, merci, merci ;-)

voor wie er nog aan zou twijfelen, ik doe da eigenlijk wel graag, zowa prullen ;-)
en ge kunt daar idd aan blijven prullen maar ze riepen ineens : 't is al lang goe zo ;-) (en het was zondag echt te warm voor die pasta)

marsepeinpasta is een tikkeltje minder zoet, en de rok flinterdun gerold dus eigenlijk was het gewoon cake met slagroom en aardbei (en dat druppelke roze kleurstof in pasta en slagroom verteert toch iets vlotter dan groen of blauw)

ook geen blauw in de smurfenvlaai, blijft me verbazen hoeveel mensen dat niet kennen ... maar dat kan geregeld worden ;-)

bart said...

moest die barbie niet wat meer gebakken zijn? ;-)

the666bbq said...

sommige mensen hebben hun vlezekes graag rose ;-)

wendy said...

Amai, wist niet dat we een meester banketbakker in de famille hadden. Ik weet waar ik moet zijn voor menne volgende biscuit. En dat van die smurfentaart... 't zit ook in de famille ;-)