6.6.11

morregen, da'k het morregen zal doen ...

Vandaag eindelijk nog eens een buitje van betekenis boven onze tuin. Meteen na het werk de serretonnen gevuld en daarbij terwijl nog wat overschotjes courgetten en pompoenen (aka superveg) uitgeplant in het al overvolle pompoenveld. Meteen gemerkt dat ondanks dat de hellesluizen een half dagje open stonden de penetratie weer amper twee centimeter diep zat. Maar er schijnt nog te gaan vallen, onder een voor een tijdje overtrokken wolkendek, en dat zijn redenen genoeg om morgen de rest van de blommekes eindelijk buiten te zwieren; veel langer kan ik die trouwens toch niet meer trekken in de niet zo heel diepe multitrays (ik beken, geen krantenrolletjes voor de bloempjes). Gaatjes vullen in de borders waarin niet zo heel veel gaatjes gevallen zijn.Enerzijds anderzijds ook goed dat er weer wat hemelwater naar de regenton gaat want het is geen goed idee om zo'n (kunststof) ton lang leeg in de grond te laten zitten (grondwater stuwt en duwt de boel omhoog en kan de ton dan zelfs beschadigen).
Ik zou zeggen : doe maar vol.

6 comments:

Anonymous said...

waauw, jij houdt je bloemen echt lang binnen.
Ik zet ze bijna altijd te vroeg buiten.

the666bbq said...

ik had het al veel langer willen doen, maar met die droogte weettewel (er zijn van die plaatsen waar de plaatselijke buitjes nooit geweest zijn en da's niet zo handig voor jonge plantjes, er zijn zelfs weer een paar struiken pieredood, nieuwe en 'oude', bijna al m'n bosbessen bv.) ... maar ach, Monty Don heeft de zijne vorige vrijdag ook pas uitgezet, dat likt m'n wonden een beetje ;-)

Marleen/Wiz said...

Het is zaak om vóór de regenval de grond enigszins los te werken zodat het water fijn kan zakken ipv weglopen..;-)))))
De inhoud van de kratten ziet er veelbelovend uit...en extra fijn om je eigen veggies te growen nu in de EHEC ellende...!

bart said...

stuwend grondwater? Waar? Waar?
Hier zit het grondwaterpeil ondertussen op meer dan 2 meter diep (kan ik zien in mijne steenput).

the666bbq said...

awel da'k er niks van snap : "we" stonden in de put meur te scheppen en zagen de bodem zo omhoog komen terwijl we 10m verder voor de eerste keer water uit de oude grondwaterput trokken (6m->8m) en daar is nooit weer water bijgekomen (putteke dood oftewel toch eentje met ne bodem)

Sara (The Veggie Eco-Life) said...

Hier heeft het vandaag toch tamelijk geregend en morgen geven ze nog van dat! Fijn voor de plantjes :)