10.2.11

you say tomato, he says mutato ... perfect imperfect

Straks gaan we weer voor niets minder dan de perfectie in de moestuin, om dan te moeten vaststellen dat de natuur ons af en toe een fameus hakje zet met vreemde mutaties. Wie heeft er nog nooit een wortel "met benen" als ware het 'het groot lot' met enige trots de keuken binnengedragen, en als er dan met wat goede wil nog suggestief erotische vormpjes in te ontdekken waren, dan was het helemaal Feest. Uli Westphal verzamelde al die gebeurlijke ongelukjes en maakte er een kunstige collectie van (in een regenboogpatroontje, weer zeer hip in de designwereld tegenwoordig).De hele verzameling in detail is ook graaf, vooral als je de thumbnails snel laat scrollen, dan worden het bijna time-lapsende morphende mutaties. Bij het scrollen viel me wel een tomaat op die onder verzamelaars niet echt een mutatie wordt genoemd, de Reisetomate, want voorspelbaar knobbelig samengesmolten klompjes tomaten is toch net iets anders dan een (spontane) mutatie.
Uli wist dit wel, maar schatte dat dit voor de niet-verzamelaars (en dat zijn als je ze éénmaal opgeteld hebt toch een heleboel mensen) makkelijk zou kunnen doorgaan voor een dat-heb-ik-nu-nog-nooit-van-mijn-leven-gezien-en-ik-heb-nu-toch-al-veel-gezien- - -dacht-ik- - -anomalie. Zeer juist ingeschat Uli, ik zie de moe nog altijd met haar hoofd schudden en wat met haar ogen plimpen toen ze voor de plant stond.

Want Uli kent zijn tomaten wel, kijk maar naar zijn andere collectie. Maar waarom doe ik dit eigenlijk, het is toch gewoon auto-SM voor de tomatenliefhebber, uzelf pesten met mooie reeksen gouden appeltjes, nog een dikke maand voor de start van de start : het zaaien. Dekketoch ;-)Daarnaast heeft Uli nog een dakmoestuinproject, the mutato Farm. Zeer herkenbaar, die grote aantallen zaailingen (in huis) en volwassen planten. En het experimenteren, zoals zijn zelfwaterende SIPs (sub irrigation planters).
Het kriebelen gaat over in jeuk. Het mag gaan beginnen.

Maar eerst nog een kersenboompje gepland, (wel met D want) 't is te zeggen, het optreden van KT Tunstall (vandaar dedee) hier te zien in een Memorabele Jools, kijken we uit naar het optreden van Luka Bloom in de 2 meter sessies van Jan Douwe Kroekse deze maand (2 meter sessies, altijd unplugged van de bovenste plank), en hoorray hurray nu we toch bezig zijn, Christy Moore komt in het najaar naar Amsterdam (ik moest hier iemand een duwtje geven zeker als hij nog eens over het Kanaal kwam, gelieve niet alle kaarten op te kopen voor ik die van mij op de kast heb liggen, waarvoor dank ;-), we moeten er wel voor naar Amsterdam maar dat is geen straf.

3 comments:

bart said...

Ghô, ik wil dat ook, zo van die studiofoto's van de groenselkens uit mijn tuin. Eens een opstellingske fabriceren, moet wel lukken vermoed ik. De deformaties hoeven voor mij niet zo nodig, een gewoon proper gemodelleerde leguum is ruim voldoende.

the666bbq said...

wel niet gemakkelijk, de constante belichting van verschillende onderwerpen die zich over een lange periode aanbieden maar zeker de moeite inderdaad.

Misschien handig om zo'n DIY mini macro studio te knutselen, of vraag het nog eens aan de chinese ebay vrienden voor zo'n spotgoedkope studio box light cube tent al dan niet inclusief lichtbron ;-)

bart said...

cool! ik denk dat ik een dezer avonden eens aan het knutselen sla. Eerste werk: gerief verzamelen! Bedankt voor de link in elk geval.