20.2.11

Hoe Peter Peter werd ...

Nee, niet als Petra, zet dat idee maar uit je hoofd. Toen kleine zus haar been Basic Instinct-gewijs van knie verwisselde (ge-weet-wel), grapte ik nog "ge hebt opening" maar dat kon natuurlijk niet zo 7 weken op voorhand. Het grapje kreeg de volgende dag toch een andere lading toen haar water brak. Hmm, ewa aan de vroege kant precies. Vanuit het moederhuis van Mol met de ziekenwagen dan maar naar het universitaire ziekenhuis van Leuven waar het praktisch niet zo goed lukte maar door regeltjes ook niet meer buiten de universitaire ziekenhuisketen mocht. Dan maar weer met zo'n ziekenwagen naar Antwerpen waar ze een paar dagen later beviel van Lisa (mijn petekind dus). Zus mocht al snel naar huis maar boeleke uiteraard niet en dan leek het waarschijnlijk toch handiger om haar over te brengen naar ... Mol, maar niet voor de ziekenwagen onderweg een klapband kreeg en bijna verongelukte, en de vroedvrouwen (2) bij aankomst de prematuur met couveuse en al op de grond lieten vallen. Mijn petekind heeft naast twee bruine nu ook één blauw oog, voor de rest lijkt ze het goed en al volledig zelfstandig te stellen. Wegens de onvoorziene gang van zaken was ook het papierwerk nog niet in orde en moest mama vlak na de bevalling nog even met de rolwagen naar 't Stad en zo werd Lisa J. alsnog Lisa S. Ook de drukker van dienst herstelt van een kleine inzinking want er hebben nog enkele ziekenhuizen in het Limburgse in de communicatielijn gezeten.
Er zijn er hier nog die moeten bevallen zeker ? Het kan gelukkig ook anders en zelfs thuis heb ik horen zeggen.

Toen collega-jonge-meter hilda ons een tijdje geleden inleidde in de wondere wereld van de galanthoporno was ik nog een leek, maar dit lijkt me dan, zelfs als niet-kenner van het genre, een geschikte lokatie voor een galantho gangbang deluxe :

sneeuwklok-2011

Misschien het adres toch maar niet prijs geven want er schijnen steeds meer galanthokleptomanen actief te zijn, al gaat het daar meestal over zeldzamere exemplaren bij (andere) verzamelaars of in 't wild in het Oosten. Soit, in de achtertuin van het kasteel van mijn werkgever in Leuven (tussen het kasteel en die Rarenberg) ... je kan er niet naast kijken. Er zijn er al aan het knoltrekken geweest heb ik gezien, sommige gerooide knolletjes eindigen jammer genoeg zelfs droog op de kant (betrapt of gewoon respectloos ... je moest eens weten hoeveel hangjongeren daar 9 maand per jaar liggen te zonnen of te frisbeëen, studeren noemen ze dat).

sneeuwklok 2011 brug

Voor een gelijkwaardig schouwspel met krokussen moet je niet zo heel veel verder zijn, in de Kruidtuin :

krokus 2011

Geen enkele gele !! Hoe doen ze dat ?? De Iris unguicularis'en die tot vorige week nog mooi in bloei stonden hebben we niet meer kunnen kieken, blijkbaar is winter-na-een-week-lente niet zo evident voor deze winterbloeiers ?

In de kruidtuin van Meise weinig van dat alles, alleen als liefhebber van cyclamen kom je daar voorlopig buiten aan je trekken maar dat wordt toch snel wat kitscherig in grote groepen (zelfs/zeker onder bijna uitgebloeide hamamelis'en). Maar daar heb je uiteraard nog de kassen als je genoeg hebt van al dat wintergroen en -bruin en een kleurkuur kan gebruiken. Van mij moet de lente zich niet generen, dan geraak ik misschien nog van die onnozele griep vanaf... maar het was hier zowaar aan het sneeuwen daarnet dus het zal niet voor direkt zijn.

cyclamen feb 2011

meise feb 2011

Weet er iemand wat er daar eigenlijk langs het water staat ? Lijkt op verweerde stammetjes maar heb de indruk dat het meer is dan dat. Steken mooi af tegen het bijna fluwelen water van de vijver (hoe je goedkoop 13 seconden, wat zeg ik : traploos van nul tot oneindig, de sluiter kan laten openstaan in het het midden van de dag vertel ik je later wel eens want het heeft hier al lang genoeg geduurd en er is er hier eentje jarig, hiep hiep)

7 comments:

hare majesteit said...

hoi, over die gele krokusjes, die zijn lentekost voor de vogels, de witte en paarse hoeven ze niet.
Ze krijgen er een boost vitamine c van naar het schijnt, en die kunnen ze na de winter goed gebruiken. Hoe jammer ook dat ze weg zijn, het is voor een goed doel :)

en die stammetjes zijn luchtwortels volgens mij..

Sneeuwklokjes zijn heel mooi, gek genoeg bestaat er geen sneeuwklokjes overkill, the more, the merryer :)

tuinier ze en beterschap

Anonymous said...

aaaaaaaaaargh, ons verlekkeren met al die klokjes e.d. en dan geen adressen vrijgeven... wat een wreedheid!
maar bon, er zijn belangrijker zaken, zoals u te feliciteren met het peterschap, en de wens uit te drukken dat Lisa mag gaan groeien als een kool.

Anonymous said...

Ik heb dat verhaal van die bevalling NIET gelezen! (maar doet de kleine pruts het goed, zo veel te vroeg op de wereld?)
Proficiat aan de jarige!

Anonymous said...

Proficiat aan Peter Peter en zijn petekind...
En grappig, hoe die wortelknieën (van een moerascypres) hier wel stokstaartjes lijken!

bart said...

Nu je het zegt, er zit een hoog godfather-gehalte in u :-)
Proficiat peter Peter, prima puike prestatie!

the666bbq said...

@allemaal : bedankt

@hare majesteit : dan mogen ze thuis nog wat vit. C komen wegsnoepen ;-)
@anoniempje : het adres stond er nog een beetje verscholen in : Arenbergkasteel, Kasteelpark Arenberg 1 ;-) hier ongeveer precies ...
@appelboom : zoiets overkomt de mensheid maar eens in de 666 jaar dus ge zijt van al dat soort onheil verlost ;-)
@annetanne en majesteit, bedankt voor de wortelknieën, annetanne bijzonder bedankt voor de stokstaartjes ([stoemp] ziedewel! zei Caroline)
@bart, graag gedaan gij'eigenwijze gij ... maar veel heb ik er nog niet voor moeten doen ;-)

Marleen said...

Alle ingrediënten voor een sprookje zijn hier aanwezig...spannend geboorteverhaal, magische plaatjes en trolachtige sculpturen...en gelukkig een happy end...voor de kleine pruts:-)) Felicitaties!