6.12.10

neem eens een zwerver binnen ...

Als je kleine zus trekker-duwer is van het zwerfkattenproject van het kattendorp dan is het maar kwestie te wachten op het samenlopen van de juiste omstandigheden om zo'n zwervertje binnen te pakken. Die samenloop van omstandigheden was nu. Schattige fotokes van bollekes wol smolten het laatste stukje weerstand weg, wat zeg ik : kijk om u heen, alle sneeuw is er van weg ;-)

nina-simonn-2

Eén is maar alleen (waar hebben we dat nog gehoord), dus werden het er meteen twee, en twee die het altijd al goed met elkaar konden vinden blijkbaar (dat wisten we nog niet toen we ze vanop een afstandje kozen). nina en simonn. Misschien niet geheel toevallig die twee rosse uit 'thuis' maar in elk geval ook een straffe madam in de muziek, glad ge(re)mixed of puur natuur.

nina-simonn-1

De E313 blijkt trouwens niet alleen brenger van files maar ook wonderen te zijn, onzindelijk gedeclareerd toen we vertrokken en al zindelijk bij aankomst. En hoe. Minstens zoveel als dat ze kunnen eten en drinken. Ze voelen zich duidelijk al helemaal thuis.

nina-simonn-5

Als ik van de duiven was dan vulde ik mijn emmigratiepapieren al in voor een tuin op minstens 3 km van hier. Tegen die twee hyperkinetische killers maken ze geen schijn van kans, vooral nin(j)a - het zwarteke - dat heb ik al gezien (en ze trainen er ook al voor, het zijn geen slapers). Geen hond dan ? Bwa, Whiskey kwam ongeveer een jaartje of wat voor Lorre spontaan het huis binnenwandelen, dat lijkt me een goed tempo. De kinderen vinden het in elk geval (nog) geweldig "mauw mauw, want slaapwel tot morrege verstaan ze toch nie papa!"...

nina-simonn-3

Geen idee welke genen er door elkaar gehusseld zijn; komiek staartje wel... en lief !! lief he ? ... en voorlopig weinig (demon kitten rag) kattegejank ... wie dumpt er nu een kat vol met zo'n kittens ??

nina-simonn-4

8 comments:

Anonymous said...

Niet dat ik nog overtuigd moest worden van de komst van een katje bij ons thuis, binnenkort, maar deze zijn wel uitermate schattig en aantrekkelijk! Hopelijk kunnen ze het hondenplaatsje toch een beetje innemen.
En mochten de kinderen nog meer kattenliederen in miauw-taal willen, dan kunnen ze altijd nog rossini zingen: http://www.youtube.com/watch?v=bafWiwviEZo&feature=related (t'begint ongeveer vanaf 1.20 min.)

tijdtussendoor said...

Bij ons op het werk is er een verbod om zwerfkatten eten te geven.(waar ik eig mijn voeten aanveeg, zeker met dit weer)Als onze viervoeter ooit naar de honden hemel vertrekt, haal ik zeker zo'n hoop schattigheid in huis.

madam boerenerf said...

Zo schattig! Niet alleen de sneeuw smelt bij het zien van deze rakkers..

the666bbq said...

en fletskonten dat dat zijn ;-)

Anonymous said...

ah, wat een schatten.


Bij mn ouders hadden we een aangespoelde kat, die elke morgen de hond zn ogen kwam proper likken toen hij ziek was op het laatste.
De hond op zn beurt ging netjes naast zn mand liggen zodat de kat haat jongen in zn mand kon onderbrengen.
Kat bij hond lukt best, hond bij kat is iets moeilijker.

hilda said...

snoezepoezen!

bart said...

Ik ben dol op mijn katten, vooral op onze Poekie die ondertussen zo'n 13 jaar oud is. 't is een echte flos. Maar binnenshuis wil ik ze toch niet zenne, met die stinkende kattenbak en al. Onze katten gaan gewoon ka**en in de moestuin van de overbuur. Nog zo handig! Maar elk zijn goesting newaar :-)

the666bbq said...

dat binnen pakken moet ge niet te letterlijk nemen he ;-) nu putteke winter uiteraard wel, floshkes van 9 weken doen het dan toch wat beter binnen. Maar als de lente komt verwacht ik dat ze al hun gevoeg en wetten der nagels buiten doen (buurten en slapen mag natuurlijk nog wel altijd binnen), Whiskey kon dat zonder probleem (ook een kat uit de duizend geweest), Mina bleef voor al het bovenstaande toch een uitgesproken voorkeur hebben voor onze zetels...

de microkorrelkes van de koolruit goe marchandise btw.