14.11.10

waterpret ...

... waterellende, zondvloed wordt zelfs meer en meer in de mond genomen. Gelukkig drogere voeten op de Bergstraat dan in het laatste huis van de Beekdreef maar zelfs dan weer om gewoon binnen te blijven. Leuke dingen doen. Bootjes bouwen, piratenboten! (Wij willen Kameleon terug, geen DVD reeks, gewoon tot in den treure herhalen zoals Pippi Langkous - voor de jongere of buitenlandse lezers : heerlijk trage "we gaan knutselen, doe maar mee" programma's uit de oude doos - en een normaal klimaat, dat ook ja).

Zo eenvoudig dat je er eigenlijk geen tutorial voor hoeft te schrijven, één fototje volstaat denk ik; maar misschien surft er wel eens iemand voorbij die niet zo heel goed ziet en die willen we natuurlijk niet uit de boot laten vallen dus : de AnySurfer-howto-build-a-pirate-ship.

pirates of the carribbedebie

Hebben :
- halve okkernotendoppen, gekuist, gewassen, gedroogd (het afval gooi je maar in de waldorf-salade)
- kaarsen (zelfs spaasHaas-ik-druip-niet)
- tandenstokers (spaghetti, macaroni, strorietje, saté-zonder-vlees, ...)
- vlag of zeil naar keuze
- optioneel grof zout (flavored or not)

Doen :
- Afhankelijk van de leeftijd van je oogappel(s) : lijntekeningetjes kiezen/(laten) tekenen, (afdrukken), (laten) inkleuren, uitknippen, ... voor vlag, wimpel of zeil.
- Mast door het zeil prikken, of vlag aan de mast plakken
- bodempje van de noot vullen met kaarsvet (niet overdrijven of hij loopt te diep), mast "planten". Laat het kaarsvet al even stollen terwijl je de volgende vult voor je de mast op z'n plaats zet, tenzij je echt graag 5 minuten stilzit met je vinger bovenop de mast (met behulp van een schaal grof zout/suiker/... kan je het vet laten stollen zonder omzien en zonder omklinken).
- kaarsjes (mv. elk team een andere kleur bodem, ahja) uitblazen.
Voor de slechtzienden : opgepast : scherpe prikkers, vuur en notenkrakers kunnen je vingers, bles of wenkbrauwen lelijk beschadigen (maar dat had ik je misschien beter vooraf gezegd).

Ja, je kan er mee in bad. Nee, je kan er de bomma niet mee gaan redden. Poepsimpel en toch is er een halve dag voorbij voor je er erg in hebt (afwisselend, dolle pret en eigenlijk gewoon gratis Meneer de Sinterklaasboekjesdrukker). Ten Aanval !!

pirates of the carribbedebie the sequal

PS : ik denk dat het gemakkelijker is om van een klas ADHD'ers met suikerspin een georchestreerde groepsfoto te maken dan van meer dan twee notendoppen in een plasje, ben er dus mee gestopt voor ik gek werd (met dank aan de ellendig brede strook rondom de dop waarin adhesie en cohesie zegevieren, en de wrijvingsloosheid van het bootontwerp - misschien ooit nog eens een poging met een druppeltje zeepsop) en eigenlijk is het ook weeral keilang tijd om te gaan slapen ;-)

5 comments:

Anonymous said...

Leuk!!

Je hoeft maar ergens de tijd mee om te krijgen! Maar voor kinderen is het natuurlijk feest!!!

Zoiets blijft hangen!

Heel erg leuk!

Groetjes Thea

Anonymous said...

Leuk idee! Hoe krijg je die noten zo mooi in twee?

Unknown said...

Filip dat vind ik nu een goede vraag, want bij mij lukt dat dus ook niet

the666bbq said...

bij de belegen noten gaat dat al gemakkelijker dan bij de superverse omdat het vlees van de noot al een beetje gekrompen is (maar die verse zijn zeker het proberen waart want hebben nog een veel mooiere schaal) :
een combinatie van fingerspitzengefühl, jarenlange ervaring ... en een klein overschot aan noten helpt ook ;-)
veel lichte 'krakjes' en de noot telkens een beetje gronddraaien zijn beter dan een paar flinke knepen.
Een verse notenschaal is ook nog wat steviger, kan iets meer hebben.

wie het echt niet lukt kan een beetje foefelen : één helft opofferen en de andere uitlepelen - op foto ziet dat geen hond ;-)

Unknown said...

That is really funny. Nice idea.