11.11.10

Glow Eindhoven ...

<sms>les begint om 18u, breng je fototoestel mee, we gaan naar Eindhoven</sms>

Hellup, dat haal ik nooit (still@work), fototoestel uithalen kan ik al helemaal vergeten maar ach, ik zal wel wat situatie-foto's lenen van de anderen want iedereen maakt evengoeie foto's van een tuin om 19u30 's nachts. Mispoes, we gingen helemaal geen nieuwe tuin opmeten voor ons volgende project. In Eindhoven was het 'Glow', een Internationaal lichtkunstfestival dat ze nu al een paar jaar organiseren, met een twintigtal installaties buiten en nog zo'n reeks 'indoor'. Netjes op een 'bewegwijzerde' wandelroute, "volg de rode lampen". Thema dit jaar '(Re)Discovering Eindhoven' (hebben we al bij aankomst gedaan ;-).

Had me er al bij neergelegd dat ik cameraloos door de stad zou dwalen, 'gewoon genieten', maar M. had nog een DSCH50 cybershotje op overschot dus ik kon toch een paar beelden snappen voor de blog; anti-jeukpoeder voor de wijsvinger. (Niet teveel spoilers voor diegenen die nog willen gaan - het festival loopt nog tot en met 13 november, elke dag tot 23u).

glow eindhoven 2010 internationaal lichtkunstfestival

(memo to myself : meer negatieve ruimte voorzien bij 'architectuur', ik kon de onvermijdelijke perspectiefvertekening niet nog meer corrigeren zonder in het onderwerp te snijden)

Bij een paar installaties word je zelf kunst - maar dat ben je natuurlijk altijd al - (de ASCII-art wall bv. waar de analfabeet met neerlandsche tongval zei : 'ik weet hoe dit werkt, we worden gefilmd en die beeldjes worden omgezet in [stilte] uhm'), de niezende 'Onslow' snap je pas even later (allez ja, niezen, niezen was nog grappiger geweest dan dit 'longen-omkeren'), één van de hoogtepunten is zeker de entrance-to-Gay-Heaven-Vegas-Style (linkse plaatje) die ze Indrukwekkend(!!) achter een hoekje hebben verstopt en zeker ook de icarus aan het stadhuisplein (10 minuten). We hebben maar een paar installaties binnen gedaan (verzekeringstechnische tijdnood), en de meeste daarvan waren eerlijk gezegd niet zo heel goed maar ik denk dat de andere (Abbemuseum, het kerkje,...) dat wel zouden goedmaken.
Wel zeer weinig 'pitstopgelegenheden' op de route, misschien om het glow-café (start&finish) te promoten ??

Geen biënnale maar absoluut een leuk avondje uit. En gratis, tenzij je een gids wil (niet nodig). Gewoon doen. En neem je fototoestel mee (en statief en de juiste lensjes).

(damn, what's that noise, precies een straaljager die al een half uur boven ons hoofd blijft hangen - subiet nen tornado op ons dak begot - vandaag geen goede dag om buiten te komen!!!)


Update:hogedruk hoofdleiding van gasleverancier ontploft (Fluxys) een paar km verderop (Holsbeek). Daar zijn ze aan het rampenplannen, kan het geloven.... (it'll be on the news)

6 comments:

Anonymous said...

Een beetje zoals de suiker met het overschot van het vanillestokje erin dus...

the666bbq said...

yup, maar bij het zout van in de week dan ;-)

Anonymous said...

Oeps ja, beetje scheel gekeken precies ;-)Maar schoon lichtjes ook, daar in Eindhoven :-) Van fotografie ken ik niets, maar dat was al duidelijk ;-)

wentie said...

Wij zijn ook geweest, ook met de fotocursus van mijn vriend en ik mocht meegaan :) Ik vond het wel erg mooi. Groetjes

the666bbq said...

ik ben fan hoor Wendy, ik ga volgend jaar zeker terug ...

Tamara said...

Moet wel prachtig zijn... een hele belevenis ! Prachtig in beeld gebracht. Ik wens je een hele fijne dag :)