4.8.10

u heeft (weeral) overschot van gelijk ...

... als u zegt dat ik niks te klagen heb ...

oogst tomaten augustus

... alleen, ik klaag niet, dus u heeft eigenlijk ook een beetje ongelijk ;-) (die hadde nie zien aankomen he, ik duiref nogal iet zeggen e jom)

En nee, de prijs hangt er niet nog op, dat zijn de nummers (positie in de serre), omdat de namen zo lang zijn om te schrijven terwijl ik ze oogst (er moest zo maar eens zaad in zitten).

Trouwens, waarom is schilderstape altijd voor de vuilbak als 'em in de regen is blijven liggen, zelfs als het (weer) een spiksplinternieuwe rol is ? Kunnen ze dat niet beter maken, gij daar schildertapemaker ?!

9 comments:

Anonymous said...

Ja...daar is maar een oplossing voor!!!

Meteen na gebruik opruimen!! Hihihi!!

Ik wil niet vervelend doen,(doe ik lekker toch) maar wie laat zoiets ook liggen??

Ik heb je goede raad opgevolgd!!
Enne.....raad eens

tijdtussendoor said...

Oei... en ik ben al bij met mijn eerste vier tomaten ;)
Wat een weelde!

the666bbq said...

waar er vier zijn, komen er nog ;-)

en Thea, sloddervossen is hier dagelijkse routine - een heus werkwoord - het moet zijn dat de Evolutie daar in mijn geval grootse plannen mee heeft.
(Zou er een woord bestaan voor een vierkante meter tomaten, één hoog - zoals een stère hout; oh, een moan misschien ?)

Ik ben altijd aangenaam verrast (tevreden, gelukkig en zot/te gek) als iemand mijn goede raad opvolgt maar ... ik heb geen idee !! ik kan maar hopen dat het goed is afgelopen, je maakt me wel benieuwd ;-)

Lotte said...

Wie laat er nu schilderstape buiten liggen, iedereen weet toch dat het niet tegen regen kan, da is gene ducktape eh :P

bart said...

mag ik voorzichtig eens informeren van hoeveel tomatenplanten dit ongeveer afkomstig is? Met mijn achttien plantjes hoop ik toch een iets minder omvangrijke oogst te hebben kwestie van na de courgettenmassa niet met een tomatenoverschot te vallen. ne mens zou klagen van minder ;-)

the666bbq said...

gij riskeert ! ;-)

42 stuks maar ze brengen nie allemaal evenveel op... gelukkig of nie, hangt er vanaf hoe je het bekijkt; met onze inmaakroutine voor de tomaten lukt het nog redelijk om ze te verwerken. Later meer, eerst ... iet anders ;-)

Koen said...

Respect!
Ik heb een 40-tal planten gezet, 11 rassen, maar tot nu toe kan ik nog niet wedijveren met jouw opbrengst!!
Stan de planten buiten of in de serre?

the666bbq said...

alles in de (tunnel)serre (6x4m), met de meloenen (2x12), pepers (30 in emmers) en paprika's (14) een knap staaltje ruimtelijke ordening al zeg ik het zelf ;-).
Dit jaar is er zelfs een (reuze)zonnebloem binnen geslopen en die heb ik al twee keer moeten wijsmaken dat ze niet door het dak mag groeien (maar dûr de compreneur). Een aantal tomatenplanten zijn goed bezig zijn slechte voorbeeld te volgen, ahja - alle jaren wel een paar pubers in de serre ;-) later misschien nog een fotoke, eerst nog een paar Guinnessessss'en! ;-)

AnneTanne said...

Voorlopig viel het met onze tomatenoogst enigszins mee (of eigenlijk: tegen): veel (heel veel) Gold Nugget, maar die wordt je op een bepaald ogenblik een beetje beu.
Eén Brandywine, twee red-and-gold stripe, één (heerlijke) Black cherry.

Maar voor deze week zit er een serieuze oogst aan te komen... (alleen de gold nugget... die lijkt het al te laten afweten, terwijl die vorig jaar van mei tot oktober aan de gang bleef.)