15.1.10

alleen het beste is goed genoeg ...Deze kan zo tegen de mooiste muur van het brainstormhok...

Een tuinkalender die beter is dan die van Velt moet ik nog tegenkomen.
Zaaien, snoeien, pootgoed inkopen, ... noem het op en het staat beschreven wat, waar, wanneer en wanneer opnieuw. Goe poeier... elk jaar opnieuw. Gratis. Waarvoor dank.

Ook handig om zelf notities te maken, een soort van offline tuindagboek met de eigen planning (met inbegrip van "de maanvensters", de tuin- of familiereisjes,...), de aantallen en de bevindingen van het lopende seizoen. En dat dat handig kan zijn wil ik graag illustreren met de volgende samengevatte parabel (naar 'De druivelaar', zowat het enige zinvolle wat een verzekeraar te betekenen heeft, van 13 januari) : Succes <- Goede Beslissingen <- Evaring <- Verkeerde Beslissingen.
Documenteer vooral uw mislukkingen (en als het effe kan ook die van de anderen; want zoals Eleanor Roosevelt zei : learn from the mistakes of others, you can't live long enough to make them all yourself) en je hebt dus iets om uit te leren. Het aantal radijzen dat je kan verteren voor de rookmelder afgaat bijvoorbeeld (al is dat meestal een harde les die zo wel de rest van de moestuincarrière blijft hangen), of het tijdstip (op tijd, niet te vroeg, niet te laat) om te beginnen met het zaaien van tomaten.

Met de (gratis) PDF extensie voor OpenOffice (gratis) kan je (verniet dus) de meest courante aanpassingen doen aan de PDF en zo archiveren voor later (in Draw, de 'Powerpoint' versie van OpenOffice). Printen kan uiteraard ook (zelfs twee bladzijden op een vel en recto verso, bijgevolg op amper 6 A4'tjes) maar hoeft dus niet.

4 comments:

AnneTanne said...

Hé, bedankt voor die pdf-extensie tip.

Anonymous said...

Je hebt per ongeluk, pdf.png gelinkt van velt.be,

Groetjes,

Bertus

the666bbq said...

bedankt om het te melden Bertus, ik heb de link aangepast naar de downloadpagina van Velt.

Handige extensie indeed ;-)

bart said...

just, de velt kalender, die was ik alweer vergeten :-)
En inderdaad bedankt voor de pdf-tool.