19.8.09

Dat moesten ze verbieden ...

... verbieden. Ik ben daar (meestal) niet zo voor, voor verbieden. Ik ga dus bij wijze van voorbeeld niet staan roepen dat ze quads maar moeten verbieden, maar ik mag het thuis precies wel iets duidelijker communiceren dat papa er ook niet echt liefhebber van is (iets minder enthousiast op de foor [foewer] hangen mag dus wel, er was nog keus uit een Jeep en zelfs een fiets - ach, blauw is haar lievelingskleur...).

ohnee een quad

Hoe normaler het terrein, des te abnormaler lijken de gekken wel die op die quads zitten, eigenlijk heb ik (net zoals u) nog geen enkele normale op die vierwielers gezien maar een fiets met vier wielen is dan ook per definitie voor spasten, toch? (Ik mag dit zeggen, in één van mijn vakgebieden heet dat zelfs gewoon jargon). Ik kan me er dus wel iets bij voorstellen dat Antwerpen ze wel wil verbieden. A'dam wil natuurlijk niet onderdoen voor A'pen en wil de bierfiets (bij ons bekend geworden door de familie Von Pfaff) ondertussen verbieden op zijn revier (verplicht dan tenminste een BoB en dan liefst die aan het stuur). Incidentenpolitiek, dat moesten ze verbieden (vrouwen op een vrijgezellefeestje reden blijkbaar 'tegen het dak van een tunnel',... - vrijgezellefeestjes, dat moesten ze verbieden).

Net zoals ze de mensen 'verbieden' om des zondags hun gras af te rijden. Ik wil gerust een sociale inspanning doen om me aan die regel te houden (maar moet daar echt een regel voor bestaan?), maar dan wil ik dat dat ook geldt voor die grasmachines die elke avond onder een tentzeil boven onze tuinen hangen te brommen tegenwoordig (zoals onder- maar ik hoop ook bovendeappelboom). En als we dan toch bezig zijn meteen ook voor die heteluchtballonnen die onze beesten gek maken, de honden voorop. Blijkbaar is het onwezenlijk stil daarboven, zo meewaaiend met de wind ... konden we vanhierbeneden maar hetzelfde zeggen.

Vorig weekend zagen we vanuit iets-wat-voor-tuin-moest-doorgaan-van-iets-wat-voor-hoevetoerisme-moest-doorgaan (adres bekend bij de redactie om u een duur weekend te besparen) 'iets' in de lucht hangen. Het moet zowat 25 jaar geleden zijn dat ik nog een UFO zag (in Langdorp, een echte, doe ermee wat je wil), maar we waren nog niet ver genoeg in de aperitief om te weten dat het dat alvast niet was. Een verdwaalde weerballon zal het ook wel niet geweest zijn, en voor een heteluchtballon hing hij te hoog, en was hij 'atypisch' zo zonder schor heteluchtkanon. Bleek een gasballon te zijn :"duur, gevuld met gas, voor lange vluchten, kan alleen zakken als je lucht laat ontsnappen en stijgen door een zandzakje te gooien, dus geen 'gebwaaahhgg', altijd fluisterstil". Aan alle voyeuristen met een Icarus-complex : sparen voor zo'n echte ballon zou ik zeggen. (Nee, ik zag deze zeldzame verschijning niet dubbel - dat dubbelzicht kwam pas veel later op de avond - noch waren het er twee, de ene is een uitvergroting van de andere, voor de quadrijders : de linkse).
Aan alle heteluchtballonvaarders : kom maar over met je leuke kleurtjes hoor, maar let wel even op voor onze kerktoren (er staat een bouwkraan achter die hoger is trouwens want welk dorp kan nog zonder flatgebouwen).

een ballon

Zo'n hoevetoerisme-met-beesten-zonder-hoeve-zonder-beesten (het ene stierenkalfje dat er 'stond' hing eigenlijk zowat omhooggebonden aan de muur; wie me dit kan uitleggen : graag, zal waarschijnlijk iets te maken hebben met het ritueel uitpitsen van een schijnuier of het mooiere geluid van zo'n castraatstier maar ik kan me daarin stierlijk vergissen) komt op zich al slecht gelegen als het zo warm is zoals de afgelopen dagen. Ondanks een strenge tomatenpluk voor vertrek hingen er enkele tomaten met de provençaalse saus gereed en op temperatuur in de pel. 't Is altijd iet met die boeren, maar het mag toch iets minder warm.

"Zijn dat frieten, da gelle aan 't plukken zijt ?", 'Nee (buurjongen) dat zijn boterbonen, frieten komen van patatten en die zitten niet in een netteke maar gewoon in de grond (daar ergens)'. Nog even en alle jeugd rijdt op quads rond ... dat moeten we verbieden voorkomen.

6 comments:

bart said...

Gezien het altijd iets is met de boeren:
- mijn tuin is officieel landbouwgebied
- het gras dat ik afmaai geef ik gedeeltelijk aan mijn schapen en gedeeltelijk aan mijn kippen
- een beetje boer werkt dag en nacht, ook in't weekend. En zeker als er moet geoogst worden.

Voila, reden genoeg om ook op zondag mijn briggs en straton van stal te halen. Maakt minder lawaai dan een quad, en daar rijden ze toch ook mee op zondag!?

the666bbq said...

ge zou zo denk he...

Als het drie weken regent en er is plots een droog gaatje op zondag dan wordt dat hier ook netjes toe- en afgereden, ik sta zelf niet te springen om op zondag het gras af te rijden, maar ik ga ook geen verlof nemen om het niet op zondag te moeten doen; ik moet genoeg verlof overhouden om mijn dingen in viervoud te doen in gemeentehuizen en andere overheidsbarakken...

zinloos gewet...

Unknown said...

25 jaar geleden een UFO in Langdorp?
Tiens, zat jij echt op zo'n jonge leeftijd al aan de drank? Of was het wiet? Dat moesten ze verbieden ... op die leeftijd... maar dat is ook verboden, zeker?

the666bbq said...

niks te verbieden, leven en laten leven ;-)
was leuk trouwens, jammer dat jullie die kans allemaal gemist/gewist/betwist/vergist/gedist/verkwist/... hebben.
Hmm, er staan hier ineens twee mannen in een zwart kostuum met een rare pillamp in mijn ogen te mikken ...

Anonymous said...

Ik vind dat wij, goochelend met kantooruren, jobs en verantwoordelijkheden, nu eigenlijk nog wel het recht hebben om op zondag het gras af te rijden (mag bij ons overigens officieel op zondagvoormiddag tussen 10 en 12 :-)), maar van gepensioneerden is het moeilijk te dulden (zoals het feit dat er 10 van hen om kwart voor acht bij de post staan als het om 8u opengaat en jij om 10 over 8 weer buiten wil zijn om de trein te halen, omdat je anders niet op tijd kan beginnen werken, en dus langer moet blijven, waardoor je weer te laat bent om de kinderen op te halen, waardoor je dan ook niet meer bij de bakker kunt passeren, enz.). Maar anderzijds: tussen de tractoren, kwebbelende parelhoenen, koeien die van hun kalf gescheiden worden, hongerige schapen, kakelende kippen, enz. valt zo'n grasmaaier mij eigenlijk niet eens meer op. Wij denken dagelijks meermaals aan Jan De Wilde: "Hier zijn ijskarren, tractoren, pikdorsers en loeiend vee, hier in Aaigem hebben we niet over rust te klagen, nee"...

the666bbq said...

Het mooie geluid van traktoren wordt op zondag slechts af en toe overtroffen door het geroep van de boer die zich (weer) vastrijdt ;-) dus ik kan me ook nog wel een beetje verstoppen maar ... dura lex sed lex zegt de wetstraat ... als de durex lekt heb je een probleem zegt de dorpstraat....

Allez seg, toch niet tegen de gepensioneerden ?; van mij mogen die 50 plussers zelfs een aparte rij krijgen, met als persoonlijke bediende een 60 plusser die niet op pensioen mag gaan (zoals wij), met speciale knooppuntenroutes om er te geraken met voorrang van wit...