2.11.08

kopen kopen kopen ...

kopen kopen kopen ...

Er worden meer diepvriezers verkocht tegenwoordig en wie ben ik om trends tegen te spreken. Dus zijn we vandaag een nieuwe diepvriezer gaan kopen. Niet alleen om voordeliger "in 't groot" te kunnen kopen maar vooral om het laatste uit de moestuin in te vriezen (paprika's, prei, selder, ...).
Dat het leven WEL duurder wordt, werd gisteren 'plots' duidelijk toen ik Lorre een nieuwe zak brokken ging halen - wat al jaren om en bij de 48 euro kost was plots 62 euro 'waard', toch geen klein verschil. Het was gelukkig weer een zak "+3 kg gratis" (gratis heb ik dus eigenlijk netjes betaald). Misschien moet ik de brokken ook maar eens op het internet gaan bestellen (zelfde merk 56 euro en gratis thuisbezorgd).

Vrijdag half België afgereden voor de rubberfolie voor het groendak, vooral omdat ik het voor allerheiligen moest hebben, maar het is uiteindelijk geen weer geworden om het dak verder af te werken. Maar dat had volgende week dus gewoon bij de handelaar om de hoek gekunnen...

Vandaag ook nog een oranje Chaenomeles japonica gaan halen, om tegen de muur onder het keukenraam te leiden. En aan de voeten van die dwergkwee nog wat oranje 'papegaaientulpen' gezet. Dat zou dus een leuke oranje hoek moeten worden in het voorjaar met frivole vruchtjes in het najaar.

dwergkwee

Rosemarie heeft geholpen om de winterui en look nog te planten. Wel niet op ruggen zoals het eigenlijk hoort in de winter; als het resultaat tegenvalt dan zal ik het volgend jaar misschien niet meer vergeten. Maar als het wel meevalt is het in elk geval gemakkelijker (voor de luie boer).
Alle vakken in de moestuin zijn onkruidvrij, gekalkt en hebben een flinke mulchlaag gekregen (gras en compost), dat zou dus een vlotte start van het seizoen moeten geven.

Ook nog wat planten verpot. Een bezoeker had een stuk van de oleander gelopen en dat stuk was ondertussen goed beworteld, de 5 éénoogstekken van het snoeiafval bij meester Wim in grotere potten gezet, het kindje-op-moeders-schoot-stekje (Tolmiea menziesii) dat ik geleend heb tijdens het plantjes-sitten voor een collega ook overgepot (schijnt een leuke bodembedekker in een schaduwhoek te kunnen zijn, met wit/bruine bloemen) en de irissen uit Italië staan nu ook elk in hun eigen potje.

In de tuinprogramma's op BBC dekken ze de grond altijd af met kiezel. Dit weekend ook maar eens op zoek gegaan naar een geschikte 'bodembedekker' maar blijkbaar kennen ze hier vooral argexkorrels. In de vijverafdeling lissenkleikorrels gevonden, drie keer zo duur maar wel tien keer zo 'vet'.

No comments: