12.4.12

schoon weer ...

in de reeks : triestig weer, schoon licht : ...

rainbow-1

... deden we ongeveer alles fout : deden niks aan de kousenvoeten om een interessanter standpunt te kiezen dan tot aan de rand van het natte dakterras, mocht het diafragma minstens vier keer dichter (maar dan moest ik ook nog eens achter het statief, en stond de mottige bouwkraan er nog scherper op), had ik misschien toch eens een titske polarfilter mogen proberen (hoewel contradictorisch schijnt een klein beetje te helpen want het is toch vooral refractie en niet alleen reflectie),...
maar kom het is hier toch bovenal een dagboek en papa stond op deze dag weer even enthousiast als de kinderen te trippelen bij het natuurwonder dat in werkelijkheid vooral 100x breder en auto-hdr-intenser leek (en waarvan papa voor zichzelf helaas de eindigheid kon voorspellen, life is full of spoilers ... #keep'em4yourself #enjoyWhileYouCan).

Desniettegenstaande werden we er nog eens aan herinnerd dat de occasioneel voorkomendezichtbare buitenste regenboog zijn kleurkes binnenstebuiten draagt, en hebben we toch weer onze fotoles gehad. Ah, en de pot goud ligt ongeveer op de speelplaats van 't scholeke, er gaan maandag waarschijnlijk weer stieken schupkes mee in de kabas.

Soms is de natuur al fantastisch als we er vooral geen poot aan uitsteken.

9 comments:

bart said...

spectaculair! Heb hier ook lopen azen op een regenboog ('k was zelfs tevreden geweest met een simpele enkelvoudige!) maar nikske noppes,ondanks de combinatie regen en zonneschijn. En polarisatiefilter? Is dat dat rond ding dat steevast vergeten wordt in de fototas? :-)

the666bbq said...

ja deze keer was mijn reactie op "papa, de zon schijnt en het regent dan is er een regenboog" .. "en waar moet de zon dan staan om hem te zien?" redelijk belachelijk, de regenboog was overal, hij gaf om te zeggen licht ;-)

polar blijft helaas ook te veel in de tas zitten, en zijn broerke (de lineaire) helaas ook (want een circulaire die op de juiste manier vandinges doet met een lineaire geeft een graduele dichtheidsfilter aka graduated neutral density filter van licht tot pikkedonker, als ge eens een minuutje wilt laten belichten overdag in de zomer ;-)

maar als 'em eruit mag is het vakantie, ook niet slecht om naar uit te kijken...

De biodiverse tuin said...

Heel mooi! Zelf zou ik er ook op kousevoeten gestaan hebben! Zoiets mag je niet missen!

Menck said...

Zeker en vast een knappe foto. Niet te technisch, graag. Dit is puur natuur.

heidi camilla said...

Hoe schoon is da! Wow

bart said...

klaas is ne spammer!

the666bbq said...
This comment has been removed by the author.
Onderdeappelboom said...

En jawel hoor, vrijdagavond ook gezien, zo'n dubbele, met inverse kleuren, en de plaats waar de goudpot zit verstopt vlakbij ons huis. Prachtig. Megagelukkige kindjes die we daarvoor snel uit bed gehaald hebben :-) (en geen foto; liever genieten met het blote oog)

the666bbq said...

idd, vrijdag was 't weer prijs, maar was het bij ons vooral in de breedte superlatieven ;-) (en in de vloeken, want kodakske lag niet in de auto)