18.10.11

papzakken ...

... is er niet echt bij tegenwoordig. Lopen waar de grond gelijk is, en anders rennen ...

paprika-2011

... paprika in zakken wel. 4500 grammen netto gekuist, "amper" een nachtje werk maar kom we kunnen weer een jaartje verder (en met onder andere de ronduit fantastische doch bespottelijk gemakkelijke pompoenpaprika soep - laterz - schijnt dit maar overschot).

paprika-zakken-2011

... paprika mag dan misschien niet meer in de nieuwe top 3 van de dirty dozen zitten, ze horen anno 2011 wel nog steeds bij de twaalf viezeriken. De twaalf die je dus zeker in je (moes)tuin moet hebben als je je lijf, leden en eventuele nageslachten ook op termijn een plezier wil doen (en vergeet uiteraard de natuur niet).
De lijst met propere legumen is anders ook wel interessant. Want aubergines waren bijvoorbeeld niet zo'n succes dit jaar, en voor het aantal dat we jaarlijks verbruiken ga ik waarschijnlijk de moeite niet meer doen. Paprika's moet je over het algemeen minder pamperen, en ik zou bijna durven zeggen dat de exemplaren in de emmers het zelfs beter deden dan die in de vollegrond (beiden in de serre, maar zelfs dat is in een normale zomer niet echt noodzakelijk).
Volgend jaar misschien nog wat meer in de lichtere kleurtjes investeren want dit seizoen kleurde (ondanks een ras of veertien) tamelijk rood.

Next stop : hot peppers!

4 comments:

bart said...

mooi kleurrijk nochtans, dat panneke vol paprika's. Hier had ik ook een paar plantjes staan, maar bepaald onder de indruk ben ik toch niet van de opbrengst eerlijk gezegd. Vier-vijf stuks per plant zal veel zijn. Of ben ik nu te gulzig?

natuurlijk-rijk said...

idd mooie kleurrijke oogst

the666bbq said...

gemiddeld 5&6 mooie vruchten per plant is een goed begin, doe dat maal twintig planten en je hebt genoeg voor een jaar ;-) (voor de kost van het zaad : tel uit uw winst)

Anonymous said...

Al goed voor jou dat je blijkbaar ook zonder dat nachtje slaap kan...