18.7.11

vier op een rij ...

als er geen overschot groentekes komt uit de moestuin, dan maar een overschot vlezekes op de barbecue. En als het eigenlijk geen barbecue weer is, dan maar de spitfunctie van de barbecue, met achterbrander gelijk de kiekenkraam, uitproberen.
Eén spit vol en amper twee uur (niksen-met-Ricard-da'k-me-niet-ga-laten-kennen-flutzomer) later : kip op vier wijzen.(ik vond mijn keukentouw niet - ligt waarschijnlijk in DenDriehoek met de cameralader, de raamclipsen, assortiment verweesde kousen, non-matching oorbellen, en whatnot (ik haat dat woord) - maar gewoon garen was toch ook goed voor bijna een uurke braden, net op tijd om het spek eraf te halen en als fingerfood op tafel te zetten).

Recepten heb je daar eigenlijk niet voor nodig, gewoon inwrijven (wrub) en/of laten marineren in olie of (kokos)melk met kruiden naar goesting (onder het vel mag ook) en klaar.
Alleen, kip mag een kerntemperatuur gehad hebben van 85°, van die roze kip die je moet losrukken van het bot lust niemand en is waarschijnlijk zelfs niet gezond.

Schaaltje eronder om het vet op te vangen, blijft de bbq ook netjes. Sop er de kip af en toe nog eens mee in of gebruik het voor de saus of om er de (nief) patattekes in te bakken.
Lekkerder dat dat is, kip van de bbq. Misschien toch maar een nestje Poule De Bresse opzetten, of met die van Mechelen ...

En de tuin ? Tja, die maakt zich klaar voor de winter zeker ... hoe zou je zelf zijn ?

5 comments:

Toon said...

Voor hoeveel personen waren deze vier op een rij? Voor twee? :-)

the666bbq said...

6 + 4 kindjes, er was er 'wedersamengesteld' ongeveer nog eentje over ;-)

Anonymous said...

Je was zelf precies ook al een beetje in wintermodus ;-) En je mag ze komen maken, de 28ste, al denk ik dat ik een foto van de gebraden versie nog ietsje smakelijker had gevonden... :-/

the666bbq said...

da's dus altijd een probleem he, na twee kannekes pastis en het "komen eten" is er dikwijls geen tijd voor "nog chocos" allez foto's ;-)

chelone said...

Zolang je zo sappig kan schrijven, zit ook hier de zomer in de lucht.