23.1.10

de kodaktus ...

Vrije interpretaties van een bijbels relaas, dat doet men niet zomaar. De vorige blog was nog maar net koud of er kwam al een klaar en duidelijke reactie uit een wel heel onverwachte hoek. Net zoals elke avond (nacht) begeleidde ik Lorre, onze hond, naar de keuken. Ik had de deur maar net weer achter me gesloten of het klonk alsof er in de keuken een koe stond te zeiken. Lorre! wtf ?! Nee Lorre had er niks mee te maken, hij stond er hoogstens een beetje dwaas naar te kijken gelijk alleen koeien het kunnen, maar verder waste hij zijn poten in de onschuld.
Op de keukentafel stond een grote vaas, met het glas wel een centimeter dik, en die was gesprongen. Letterlijk gesprongen, het bovenstuk stond 20cm verder op de bodem en een liter of 5 water kreeg zo de vrije loop. Mozes toch, met je watertruukjes ... Ik denk trouwens dat Je de tekst niet goed hebt gelezen als Je me wilde straffen maar kom het is al vergeten en vergeven. Amen.

camera flower pot

Ik heb er helaas geen foto van kunnen nemen want ik heb een stofje in mijn fototoestel zoals je kan zien.
"Ja sjieek ha..." zouden ze in de Limburg zeggen en heel ver van de waarheid zijn ze dan niet. Een Yashica dus. Hiermee trap ik misschien op de gevoeligste onder de tenen van de fotografieliefhebber want Yashica schijnt een niet onaardig icoon (geweest) te zijn in cameraland. Het mag voor hen misschien een geruststelling zijn dat dit toestel quasi total loss was en waarschijnlijk zelfs weinig goede wisselstukken had kunnen leveren. Ik had het graag helemaal open gekregen om er zoveel mogelijk plaats in te maken maar na een paar dozijn kleine schroefjes zat ik doodlopend vast. Veel meer dan een cactus of wat vetplanten kon hij dus niet herbergen, en het is dan een cactus geworden omdat hij dan toch een beetje stereotiep op een retro-camera-met-teletoeter blijft gelijken.
Kids, don't try this at home before you ask daddy ...

Een eerste "katterugje" komt boven de zaaigrond piepen (Kelsae-ui), de kippen leggen weer en ik zie ook steeds meer pimpampoenen verschijnen,... sommige gebeurtenissen voelen ondertussen bemoedigend vertrouwd aan... de cirkel is rond, en weer vertrokken...

En dan ga ik nu mijn pieteleer uit de kast halen ... ukulele orchestra of great britain here we come !! Kies zelf maar welk liedje de rest van de dag in je hoofd blijft zitten...

5 comments:

bart said...

Pure blasfemie, dat is het! 'k zal'kik eens een cactus in een ukelele planten. Kijken of het dan nog zo plezant is! Ha!

Marleen/Wiz said...

Daar het ongeluk vaak in 3-en komt, wil ik waarschuwen voor de cactus die wel erg scheef staat...straks valt-ie nog op de kop van Lorre!!!!!:-DDDDD

Anonymous said...

Ik dacht: 'wat vinden mensen nu in godsnaam mooi aan ukelele', en om dat te weten te komen, heb ik even naar het filmpje gekeken. Sjonges, wat een vondst om die liedjes zo door elkaar te weven èn het nog mooi te houden ook. Of daar nu persé ukelele bij moest weet ik niet, maar zeer muzikaal (en lekker Brits) is het wel!

the666bbq said...

allez vooruit, het is in elk geval duidelijk hoe ondergewaardeerd dit leuke instrumentje wel is - onbekend maakt onbemind zeker ;-)

dus Bart, deze wereld zou er inderdaad veel mooier kunnen uitzien met wat meer bloempot-te-le'les, misschien ga ik je wel voor zijn.

en onderdeappelboom, 't is inderdaad van te moetes, om te beginnen omdat ze het ding in hun band-naam hebben gezet en het dan een beetje raar zou overkomen moesten ze er met 8 vleugelpianos zitten. Er 'plakt' al humor aan het instrument (toegegeven, ten dele doordat het amper gestemd blijft) en het wordt meestal gespeeld door mensen met "nen hoek af" (het kan ook wat serieuzer maar niet te veel want dan is de lol eraf). Nog eentje speciaal voor jou : 3 ex-appels, onder een appelboom...

hij zal niet vallen Marleen, je weet dat je de toren van Pisa kan trekken alsof hij weer recht staat ... ik heb hier de omgekeerde techniek toegepast ;-) , en Lorre, ik weet niet of bullmastiffs wel een pijngrens hebben, de kans is groot dat hij er een avondje op zou gaan tuttefrutten.

janus said...

skitterend! de foto en de ukeleles. nu nog eens bart zijn gedacht volgen en een ujelaktus maken?