3.1.10

ça passe vite sa passe-vite ...

We zijn er weer door, door die dagen.
Onze familie zit nog in de weerbots van een tragische gebeurtenis en alles is daardoor evenzo onomkeerbaar "anders". Ook feestjes. Maar toch. Misschien mochten feestjes met een grote F toch weer even twee schellekes meer zijn dan "gewoon gezellig samenzijn". Daarbij had ik een plan (en onder andere daardoor dus ook die volle volle kalender).
Ik vroeg mijn twee nichtjes of ze geen zin hadden om een verrassingsact te brengen, de ene met haar gitaar en de andere met haar stem, ik verstopt achter al die podiumervaring met mijn ukulele. Ze waren meteen akkoord, maar er was geen sprake van dat ik niet zou zingen (hmm, een barstje in mijn verder fantastische plan). De ster van de avond was uiteraard Eva, ras gevolgd door de passe-vite-lele (een toepasselijke vlieg-knip-plak-knutselcover van het ukulogisch museum). Of we hier psychologische winst of schade hebben opgelopen weet ik niet, maar het leek toch een uurtje 'oud' jaar.

passe-vite-lele

Er zit mitsgaders nog muziek in de keuken denk maar aan de mandoline, pasta a la guitarra/chitarra en couscous kreten (al is dat laatste hoogstens wat gekreun te noemen). Kent u er nog ??

En zo is mijn kalender weer leeg voor het nieuwe jaar, klaar om snel weer vol te lopen met (goede) voornemens en nieuwe initiatieven. Mijn lijstje met voornemens, niet om hiermee iemand te willen inspireren maar ik vernam dat resoluties een schijn van kans op slagen kunnen hebben als je ze zo concreet mogelijk 'formaliseert' en 'objectiveert'.

- meer sporten (weer lopen, vaker de fiets, misschien dat tripje naar de zee)
- minstens één veggie-dag in de week. Ik ben er nog niet uit of ik de meat-free-big-Mac(Cartney Paul)-Monday neem (I hate mondays) of de Ghentse-veggie-donderdag (I heart Gent, maar 't es nie echt lokaol weh).
Omdat processed foods altijd veel te duur zijn (welke zot koopt Mozerella snippers, te vinden naast de Mozerella ballen ?? Iemand want ze worden aangevuld), en die vegetarische spullen VEELS te duur (waarschijnlijk omdat het dan zo'n leuk maar flauw anagram is van VLEES) belooft dat weer een leuke ontdekkingstocht in moestuin en keuken te worden.
- meer bbq (put bbq back in the666bbq)
- vaker op de Vespa-barometer kijken dus meer "fa niente"-tijd, om te wandelen (hond incluis), te wespen, te lezen, te quality-time-niksen, ... maar dus ook minder van iets anders.
- minder TV bijvoorbeeld, vooral minder behang-TV.
- minder loze voornemens dus op tijd stoppen met lijstjes als deze; hierzo ongeveer.

Zoek je toch inspiratie, dan kan het het misschien hier.

Wat meteen opnieuw op de kalender mag zijn de winterdagen van Bokrijk, wandelen in winterwonderland een paar eeuwen geleden, bij nacht, met sfeerverlichting, een hapje, een borrel en (letterlijk en figuurlijk) randanimatie (nog nooit een paardemolen met echte bootjes op echt water gezien maar dat vonden ze geweldig).
Met statief was nog leuker geweest, nog nooit zoveel statieven zien meewandelen trouwens dus je moet alleen verlegen zijn om er een statiefje open te plooien als het eruit ziet als dat van mij nu.

bokrijk winterdagen

5 comments:

Anonymous said...

Dat gaat vast leuk worden!!

En goeie voornemens...nee, daar begin ik niet aan! Nooit gedaan ook. Ik ben meer iemand van als je iets anders wilt gaan doen, begin er dan onmiddelijk mee!!

Toch hoop ik op een heel nieuw inspirerend blogjaar!!

LEKE said...

Hoi hoi,

Ik had je nog niet eerder gezien op mijn blogje. Leuk dat je bent komen kijken en hopelijk kom je vaker rond neuzen..

Je blog ziet er mooi uit met heerlijke gerechten, mjam mjam. Ik kom hier nog vaker hoor!
Groetjes

Yolanda Elizabet Heuzen said...

Ach die lijstjes. Mijn goede voornemen voor elk Nieuwjaar is dat ik geen goede voornemens heb.

Heb je Albert Heijn al eens geprobeerd voor vegetarische vleesvervangers? Ik vind die vegetarische balletjes erg lekker. Falafel balletjes ook prima en zo ook de veg. sate ballen. Doe er wat extra satesaus bij en smullen maar.

Een fijn 2010 gewenst met veel tuin, smul en blogplezier!

BTW Wat is toch je voornaam, ik kan je toch niet steeds duivelse bbq noemen. ;-) Of wel?

Anonymous said...

De lepels vooral niet vergeten (een vinger tussen twee lepels met de bolle kant tegen elkaar en dan ritsen over de andere hand, als ge begrijpt wat ik bedoel) en een volledig drumstel in de pannenkast (aldus de drummer hier in huis die met een pannenset is begonnen)

Bokrijk: dachten wij 'een saaie uitstap, gaan we de kinderen daar wel mee naartoe krijgen' en zie samen mat 'een dagje Gent' hier al jaren de uitstaptopper!

the666bbq said...

@thea : goede voornemens zijn niet verplicht maar steek zeker een paar dromen in je lijstje (die hoef je niet te verklappen)

@leke : bedankt, ik loop ook al een tijdje bij jou langs, misschien komen we elkaar onderweg wel eens tegen ;-)

@yolanda : ik durf mezelf expert te noemen in het maken van falafelballetjes, kikkererwten zijn bij ons moeilijk te telen blijkbaar - ik zie ze niet vaak in de zaadcatalogi staan... jammer, misschien toch maar eens proberen. De leerschool om de balletjes te maken verliep niet altijd even vlot (cfr. de in gruzelementen ontplofte balletjes in het nieuwe frietvet) maar het is wel verschrikkelijk lekker. Ik kijk dus wel uit naar de nieuwe ontdekkingsreizen (seitan maken,...)
In verband met die voornaam, ik reageer zeer goed op Peter ;-)

@jo : de full-hillbilly-bluegrass versie is misschien wel voor de volgende Jackssons-3-sessions ;-) (inclusief spoons, teachesst-bass, singing saw,...). De drumstel-e-lele van het ukulogisch museum staat ook nog op de lijst - ik hoop dat ik sommige dingen op die lijst kan onthouden voor mijn volgende leven(s)... ;-)
Bokrijk (-winteravonden) was echt een aanrader, zowel voor de kinderen (griezelen in het donker, een grappige kerstman-jongleur, oude kermisattracties, middeleeuwse muziek, diertjes, vleesspiezen, verlichte gekke huisjes en molens, ...) als voor de mama's en de papa's - zeker papa's en mama's met drie ogen ;-)

Hoe boeiend bokrijk "gewoon" is weet ik eigenlijk zelf niet, de laatste keer heb ik er als kleine uk een paar hersenschuddingen opgeschoven : eentje uitgegleden op het eilandje in het kinderbad, eentje doordat ik naar mijn ouders liep en onder de omheining draaide die ik niet had gezien, en een laatste door de pedagogische tik die ik kreeg omdat ik de dingen al niet meer zo zuiver zag - ook niet die schoenen die voor mijn voeten stonden en die ik zo dringend moest aandoen van papa ;-) Wat ik nog wel weet is dat ik zijn wagen ondergekotst heb onderweg naar het ziekenhuis ... niemeerasjust ;-)
Sindsdien ben ik er nooit meer geweest.
Een speciaal evenemenent dat "dagje Gent" ? "Gewoon" Gent is ook al leuk ;-)