13.5.09

Regen in mei, dan is april voorbij...

Voor een keertje ga ik niet zeuren over de regen, sterker nog : laat maar komen die nattigheid. De sprossen, zoals de sedumstekken ook al eens genoemd worden, voelen zich beter op het groendak dan de gedroogde sprotten bij de visboer waar ze begonnen op te lijken ("ge moet ze geen water geven want daar worden ze lui van"). En eerder deze week heb ik in een droge periode tussen twee buien het budgetvriendelijke elektrische graskammertje van een vierletterketen (niks dan lof over dit machientje) nog eens een paar keer over het-stuk-dat-ooit-wei-was gejaagd zodat ik het-stuk-dat-ooit-bloemenwei-wordt kon inzaaien. Ik heb nog iets minder dan een kilo zaad overgehouden om achteraf nog wat te retoucheren maar ik hoop uiteraard dat ik het niet nodig zal hebben; dan kan ik nog wat guerilla-bommetjes gooien - de berm aan de overkant is een ideale kandidaat (voor wie per se vijandje wil spelen heb ik nog wat pissebloemenbommen over).
Dat zaad kan het niet beter hebben dan met die regelmatige vernevelingskes. Ik was wel net een halfuurtje te laat met dat zaaien waardoor ik weer onder de beten zit (ja, ik ben mijn vitamine D? K? ...? kuur weer vergeten) maar het zal de laatste keer zijn (niet dat vergeten van die kuur, maar de pesticiden-special weet je nog ... komt eraan)

pinky ... stuck in the middle with you

Gisteren weigerde de Scenic weer dienst, dit maal MET sleutel wat het allemaal een tikkeltje erger maakt. "Handrem defect" schreeuwde het dashboard. Dan maar even Renault bellen : "hoe kom ik hier weg". "Midden tussen de voorzetels zit een schakelaar in de vloer, daarmee kan je de handrem mechanisch uitschakelen". Midden-tussen-de-voorzetels gesloopt maar geen schakelaar te zien. "Tegenwoordig zit dat voor het reservewiel in de koffer meneer", maar ondertussen (gsm-loos is het wel wat over-en-weer lopen) was al de klank en het beeld van de auto foutu dus dat van die handrem zal wel vals alarm geweest zijn. De Scenic begon de laatste tijd wel meer mankementen te vertonen en ik stond met een groot onderhoud en een reis voor de deur eigenlijk klaar om hem te wisselen voor een andere. Vandaag waren de meeste mankementen spontaan genezen door een nieuwe batterij te plaatsen. De potentiƫle vervanger (grand scenic bij renault dealer) viel aardig tegen trouwens dus van vervangen is er voorlopig geen sprake meer (wie met parkeerhulp de achterkant van zijn wagen kan slopen kan aan mij geen wagen verkopen, met of zonder gouden garantie).

Van de hoopjes pompoenzaad (vers tot ongekend oud) was 4 van de 9 soorten wakker geworden. Magere opkomst, dus maar twee nieuwe zakjes gaan kopen. Daarnet nog een 5de zien opstaan dus misschien was ik weer te ongeduldig. Door diezelfde ongeduldigheid heb ik dit seizoen al een paar keer een graadje teveel ingesteld in de kweekkast, waardoor je 's morgens vertrekt met zaailingen die net boven komen en 's avonds weer thuiskomt met zaailingen die tegen het dak hangen. Ik moet daar echt maar eens mee ophouden.
De kiwi's aan het d(r)uivenkot hebben voor de eerste keer (na een jaar of vier) knoppen en aangezien het tweeslachtige zijn is er dit jaar kans op de eerste vruchten(tjes). De moerbei (M. nigra) die we voor de winter aangeplant hadden begint eindelijk uit te lopen maar dat schijnt wel een late te zijn.
Je ziet, de oppen en neren volgen elkaar weer aan een redelijk tempo op...

4 comments:

Yolanda Elizabet Heuzen said...

Ik zou ook wel een beetje regen willen want de grond is zo droog, net zo droog als mijn regentonnen. Er dreigt hier steeds een bui, dan vallen er 3 druppels (kunnen er ook 5 zijn geweest) en dat is het dan.

Tja, behalve plantjes moet je als tuinier ook nog geduld leren kweken. ;-)

the666bbq said...

hier vallen ze ondertussen toch weer vlot naar beneden; elke druppel telt wel voor drie maar kunnen er ook vijf zijn ...

geduld, dat zal 't joengk zot nog zijn zeker ;-)

Anonymous said...

Hier al een maand lang bijna geen regen, ook al valt het overal elders met bakken. Zoveel deugd hebben de plantjes toch niet van de droogte, en zeker de pas aangeplante niet, maar gelukkig kan een mens regenwater opvangen en daar het nodige leed mee ledigen. (of heb je al een hoogtewerker nodig om dat groendak te kunnen begieten?)
Over leed gesproken: laat het idee van een Renault maar gewoon varen, het is echt niet alleen die ene scenic die kuren verkoopt, geloof me... (en je moet natuurlijk met de fiets ipv met de auto ;-))

the666bbq said...

vanop het dakterras lukte dat sproeien prima maar het ziet er naar uit dat dat wateren wel voor even goed zit, de stortbui van gisteren moet wel een representatieve stresstest geweest zijn voor de belasting van het dak (nu de sneeuwstorm nog).
De scenic blijft de enige wagen op de markt die onderkelderd is dus die paar ongemakken neem ik er nog even bij voorlopig.

Gelijk heb je : meer met de fiets is nog steeds het streefdoel - gisteren de eerste keer van het jaar met de fiets naar het werk geweest (19km enkel) maar de kilometriek lag nog binnen (en ik was te lui om hem te gaan halen) dus daar zijn geen bewijzen van.