8.3.07

nat nat nat

De hof ligt er nog steeds te nat bij dus doen we het maar binnenshuis. De erwten
die andere jaren nu ongeveer buiten konden worden gelegd, heb ik binnen in diepe rolletjes van krantenpapier gezaaid en die staan al mooi te pronken (erwten een nachtje voorweken geeft een dag of vier winst, al lijken de niet-voorgeweekte hun achterstand wat in te lopen).

Dat er een plaatsgebrek dreigt is alvast duidelijk - alle tomaten en pepers en selders en andere (bloemkool, spruiten, kruiden en bloemen) staan nu nog in individuele potjes, en zijn ongeveer een vinger hoog maar zouden eerstdaags verspeend mogen worden in grotere rolletjes (van 3 naar 7cm doormeter dus 49/9=5,4 keer meer plaats dan ze nu al innemen).
Mijn verticale kweekkast van de zweudse gigant zal weer gauw volstaan en dan wordt het improviseren (of nog eens naar de zweudse gigant).

Het gras staat ondertussen ver boven de enkels - het advies om het gras wat langer de winter te laten ingaan om zo onkruiden en mos de kop in te drukken is in theorie zeer leuk maar deze warme en natte winter heeft er wel toe geleid dat ik nu met bijzonder hoog gras zit. Als het nog eens twee dagen droog blijft dan staat maak ik er komaf mee.

No comments: